44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

בורקס

בורקס



 בורקס  


(הערה - חשוב שכל החומרים לבצק יהיו קרים מהמקרר)

החומרים:

פלסטיק נצמד
קרש
מערוך
נייר אפיה מתכלה

לבצק :


אפשר לרכוש מוכן בצק עלים או אחר כרצונכם.

4 כוסות קמח

1 גביע אשל

200 גרם חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות

1 כף חומץ

1 כף שמן זית

למילוי :

2 חצילים קלויים
200 גרם גבינה צפתית /אחרת
2 כפות פירורי לחם
שום (לא חובה)
1 חלמון מעורב עם מעט מים
שומשום 


אופן  ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים למעבד מזון את הקמח, האשל והמרגרינה /חמאה

ומעבדים עד להיווצרות כדור בצק.
מוציאים ומוסיפים לבצק את השמן והחומץ.
לשים מעט ביד ומניחים במקרר לחצי שעה עטוף בפלסטיק נצמד.

בינתיים מכינים את המילוי.

קולפים את החצילים, קוצצים ומסננים את הנוזלים.
מערבבים עם הגבינה ופירורי הלחם.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס´מ וקורצים ממנו עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומקפלים לחצי.
צובטים את שולי הבצק למניעת פתיחה בעת האפייה. או לוחצים עם מזלג לסגירה.

מברישים בחלמון מעורב במעט מים. זורים מעל שומשום. 

ואפשר גם בצורה כמו בצילומים הנוספים . תלוי באיזה בצק משתמשים.


אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה זהובה, כ- 30 דק". 

במקום חצילים אפשר להשתמש בתפוחי אדמה או מילוי אחר.
בתאבון.

 

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי     + תודה

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו       כאן 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת