00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

רביעיית יצהר

 

 

זוכרים את הפרסומת של פעם.... אלו הוותיקים.... בגילאי החמישים.... בטח זוכרים "בכל בית עץ הזית".

אז כבר מזמן זה לא רק "עץ הזית". ענף השמנים, התרחב והתרחב וגם כאן אנו מתבשרים על חידושים חדשות לבקרים. אחרי ששמן הזית כבר תפס עמדה חזקה בשוק, על המדפים ובבתים. היום כמעט אין בית שאין בו בנוסף לשמן הרגיל גם שמן זית.

עכשיו, נושא הרשומה הוא לא שמן זית אלא שמן חדש פרי פיתוח של חברת יצהר, שמן קנולה "חושבים בריאות". שמן מועשר בויטמין D.

כשקיבלתי הפניה מתפוז לקבל מוצרים ולסקר, חשבתי מה כבר אני יכולה לסקר על שמן רגיל? ובכל זאת... ביקשתי וקיבלתי.

השמן הגיע מספר ימים לאחר פסח. האריזה משהו. ארבעה בקבוקי שמן בתוך מנשא כמו של הקפה בארומה = טייק אווי.

הנחתי את השמן על השיש, התפעלתי מהאריזה.... וחשבתי, "מה כבר אפשר ואיך בכלל אפשר לסקור שמן?" מה אני אטעם אותו? אשתה אותו?ומה בדיוק אני אעשה עם ארבעה בקבוקים בבת אחת?" אחרי שעה בדיוק הבליח רעיון. מופלטה. כן המוצר שדורש הכי הרבה שמן.

בלי להתעצל, מור הגיעה, ניפינו קמח, התחלנו להכין את הבצק, והופ.... יש לנו קילו מופלטה בבית.[רשומה על המופלטה בנפרד כמובן] כך ניצלתי שתי הזדמנויות בפעם אחת. להכין מופלטה לילד ששוהה במזרח כשלושה חודשים, וגם לעשות משהו עם השמן.

לפני שהכנתי את המופלטה, בעודי מרחרחת את השמן, מנסה להבין מה בדיוק תוסף הויטמין D יכול לעשות לו, נזכרתי שאני גם מסאג'יסטית. ובכן.... מריחה של שמן וחימום בין כפות הידיים, ומשם למסאג' קצר ועמוק מכף היד עד למרפק. השמן נעים למגע, ואין לו ריח דוחה.

ולמי שלא מבין מה פתאום נכנס שמן בישול לתוך המסאג'? אז אומר שאל תתפלאו אבל יש כאלו שמשתמשים בשמן רגיל. הסבתות למשל.

 

נחזור למופלטה.

אין לי מדד להגיד אם השמן הוא טוב או לא, אך רק לאחר שסיימתי והשתמשתי להערכתי בהמון שמן! גיליתי שהשתמשתי בפחות מחצי בקבוק וזה הספיק. כל הזמן הוספתי שמן לכדורי הבצק והשמן לא נגמר....

לאן נעלם לו השמן? גם ין דפי המופלטה? אני לא יודעת כי המוצר לא יצא "שמן" בכלל.

למחרת בישלתי דגים, ושוב "נס פח השמן" התחושה למראית עין, בתוך הסיר כאילו הדג טובל בשמן, אבל ממש לא השתמשתי בהרבה מן השמן. .

בפעם הבאה שהמוצר ייבדק באמת תהיה על סלט ירקות ערבי קצוץ דק. ובתוך סלט כרוב. אלו שני הסלטים שאפשר להרגיש בם את טעם השמן, מה גם שסלט כרוב אוהב שמן רגיל ולא שמן זית.

עד כאן לרשומה. המוטו הוא "חושבים בריאות". ניסתי. ואולי בפעם הבאה שאצטרך למלא את מלאי השמן, אגיש יד לעבר בקבוק יצהר.

 

על השמן:

http://www.telavivi.net/?page=articles&id=5006

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת