00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת קוקוס

 

 

 

לאחר שבוע עמוס וחם באופן קיצוני, חיפשתי בין דפי ספר המתכונים שלי     עוגה קלת הכנה מהירה וטעימה לקפה הבוקר של שבת.  

אי שם בין הדפים מצאתי לפתע את המתכון הזה לעוגת הקוקוס הצנועה ונזכרתי כי היא אכן קלת הכנה וטעימה להפליא אך מאחר והיא לא ממש "דוגמנית צמרת", כל פעם דחיתי את פרסומה. 

היות וכאמור העוגה אינה "דוגמנית" ומאוד צנועה במראה, העדפתי לאפות אותה בתבנית קוגלהוף ולהעניק  לה מעט עניין ואופי. אך גם אם תאפו אותה בתבנית עגולה רגילה או אפילו בתבנית אינגליש קייק, לא תתאכזבו מטעמה!

אם רוצים מעט יותר להשקיע, מה שאני לא עשיתי במקרה זה,  אפשר גם להכין גנאש שוקולד ולצפות.


 

 

המצרכים:

 

80 גר` חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

5 ביצים מופרדות 

2 כפיות תמצית וניל

100 גר` קוקוס טחון

1/3 כוס שקדים טחונים

100 גר` שוקולד צ`יפס

1/3 כוס סוכר- לקצף החלבונים


לקישוט:

50 גר` שקדים גרוסים


המצרכים לגנאש שוקולד: (לא חובה)

150 גר` שוקולד מריר קצוץ

150 גר` שמנת מתוקה


ההכנה:

  1. להכניס לקערת  המיקסר את החמאה ו -1/2 כוס הסוכר ולערבל  עד קבלת עיסה אחידה בהירה ותפוחה.

  2. להוסיף את תמצית הוניל ואת החלמונים (אחד  אחד) עד לאיחודם המלא בעיסה.

  3. להוסיף את הקוקוס, השקדים הטחונים והשוקלד צ`יפס.

  4. בקערה נוספת להקציף את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר הנוסף לקצף חזק.

  5. לערבב את שתי התערובות יחד, להכניס לתבנית קוגלהוף (התבנית עם החור באמצע), לפזר למעלה את השקדים הגרוסים ולאפות כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.


הכנת גנאש השוקולד:


  1. בקלחת חסינת אש, מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
  2. שופכים את השמנת  מעל קוביות השוקולד.

  3. מחכים שתי דקות ומערבבים  עד לקבלת עיסה אחידה והמסה מלאה של השוקולד.

  4. מצפים את העוגה.



 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת