00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט כרוב עם נבטי חמנייה

14/05/2011
 
לפני קצת יותר משבוע ארחנו חברים לארוחת צהריים אחרי טיול משותף באזור.  הכנתי עוף וקציצות בשר, אורז וספגטי לילדים, סלט עגבניות עם צנוברים ועם הכרוב הירוק שקניתי לא כ"כ ידעתי מה אני רוצה לעשות.
חברתי המנומשת הציע להכין סלט עם נבטי חמנייה וחמוציות, מתכון שהיא עצמה קיבלה מחברתה.
נבטי חמנייה לא היו לי במקרר אבל חמוציות תמיד יש לי! כדי להחליף את הנבטים קליתי על המחבת כמות יפה של גרעיני חמנייה שיתנו טעם דומה לנבטים וצרפתי אליהם כי התבקש לי גרעיני דלעת. הסלט מתובל בפשטות - שמן זית, לימון מלח ופלפל. מפתיע עד כמה תיבול פשוט ומרכיבים לא רבים מייצרים סלט כה טעים!
את מה שנשאר בקערה לאחר הארוחה שמרתי בקופסא והוא חוסל כבר למחרת.
השבת הכנתי אותו במהדורה שניה ומלאה (עם נבטים) והמחמאות לא איחרו להגיע.
ממליצה בחום להכין את הסלט הטעים הזה לארוחת המנגל הקרובה הוא קליל להכנה, ניתן להכין את המרכיבים מראש ורק לערבב במקום. 
 
 
סלט כרוב עם נבטי חמנייה
 
מצרכים:
כרוב ירוק שלם (לא גדול או חצי כרוב)
קופסאת נבטי חמניה
100 גר` גרעיני חמניה
100 גר` גרעיני דלעת
חופן נדיב חמוציות מיובשות (אפשר להחליף בצימוקים)
מלח
פלפל שחור
מיץ מחצי לימון (או יותר - לפי הטעם)
שמן זית
 
** אפשר להוסיף גם עלי רוקט לחגיגה
 
אופן ההכנה:
1. את הכרוב יש לפרוס דק לרצועות (אפשר ורצוי במעבד מזון בלהב הפורס) ולהעביר לקערה גדולה.
2. להוסיף נבטי חמניה וחמוציות.
3. על מחבת יבשה יש לקלות את גרעיני החמניה ולאחר מכן את גרעיני הדלעת ולהוסיף לסלט (אחרי שהם מתקררים מעט).
4. לתבל במלח, פלפל, לימון ושמן זית ולערבב היטב.
 
 
גרעיני דלעת קלויים
 
גרעיני חמנייה קלויים
 
אין על ירוק ואדום יחדיו! נבטים, כרוב וחמוציות בקערה
 
שלי!
 
 
הערות:
* זה אמנם נשמע הרבה 200 גר' גרעינים בסלט, אבל הם אלה שעושים את הסלט למה שהוא! המון טעם והמון עיניין בפה ביחד עם יתר המרכיבים.
* אפשר להחליף את החמוציות בצימוקים, אבל נוכחות החמוציות המיובשות בסלט הרבה יותר מעניינת וצבעונית - אל תוותרו.
* ניוד הסלט לפיקניק - כרוב, נבטים וחמוציות בקערה/קופסא גדולה, שמן זית לימון מלח ופלפל בצנצנת, מעורבבים היטב, גרעינים קלויים בקופסא נפרדת. לפני הארוחה שימו את הגרעינים על הסלט, שפכו את הרוטב וערבבו היטב. זהו! תיהנו! :-)

 
בתאבון וחג עצמאות שמח   

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת