00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

1 פלוס 1 = סלט פטריות וסלט עגבניות שרי

לקראת ניפנופי יום העצמאות, אנו מתרכזים לרוב בהכנת הבשר למנגל בוחרים את הסטיק הטוב ביותר מתלבטים באיזה מרינדה להשרות את הפרגיות, אם בכלל,  ואילו קציצות קבב נכין. ולצערי לא נותנים לסלטים את הכבוד המגיע להם, ובהחלט מגיע להם! הסלטים הם מרכיב חשוב ביותר בארוחה ובפיקניק בפרט, כי הם אלו הנותנים לנו קצת טעם ואפשרות לגיוון בים הבשרים והעשן. בזכותם אפשר גם לעיתים לוותר על הפיתה ולחסוך כמה קלוריות מיותרות.   

אתן לכם כעת כרעיון לגיוון, שני מתכונים לסלטים שונים המתאימים גם לפיקניק. ניתן להכין אותם מראש ולהנות מיום ניפנוף במלוא מובן המילה.

כמו כן ניתן למצוא בבלוג גם מתכון לסלט כרובית ופלפלים צבעוני   וסלט שעועית ירוקה שיכולים להתאים בהחלט למטרה.


הסלט הראשון הוא                      

סלט פטריות ובצל ירוק

 

המצרכים :      

3 פטריות פורטובלו טריות פרוסות

4 פטריות שמפניון טריות פרוסות   

1 בצל יבש חתוך לחצאי עיגולים

4-5 בצל ירוק חתוך רק החלק הירוק

1 כף מחית שום

מלח ופלפל

מעט עירית קצוצה - להוספה לפני ההגשה

ההכנה:

מטגנים במחבת רחבה את הבצל היבש עד שהוא נהפך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומערבבים יחד כמה דקות, מוסיפים את הבצל הירוק והשום מתבלים וטועמים. כן כן חשוב לטעום ולשפר תיבול אם יש צורך. לאחר צינון הסלט ניתן להוסיף מעט עירית קצוצה לרענון.

מורידים מהאש, מצננים מכניסים לקופסא אטומה ולמקרר עד הפיקניק.


הסלט השני הוא  פשוט מאוד להכנה אבל טעמו מפתיע ומרענן

 

 סלט עגבניות שרי בצל סגול וזיתים שחורים

 

המצרכים:

סלסילת עגבניות שרי חצויות

1 בצל סגול גדול פרוס לחצאי עיגולים

1/2 קופס' זיתים שחורים מגורענים

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

מעט שקדים קלויים לקישוט

מלח ופלפל


ההכנה:

לערבב את כל המרכיבים יחד (למעט השקדים הקלויים) להוסיף את מיץ הלימון המלח והפלפל ולהניח לטעמים להתמזג יחדיו בקופסא אטומה במקרר.

לקראת ההגשה לפזר את השקדים הקלויים.



אז שיהיה לכולנו בתאבון וחג עצמאות שמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת