77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

TERRA OLIVO 2011 - תחרות שמן זית בינלאומית

 

כשחברתי  אריאלה פיקסלר-אלון   התקשרה אלי והציעה לי להשתתף בארוע בסימן תחרות שמן שמתקיימת זו השנה השנייה ברציפות בישראל במלון ענבל מרשת לרום, ירושלים, הסכמתי, בטח שהסכמתי, אף על פי שבימי חמישי, אם מוציאים אותי מהבית, זה מוציא לי את שיגרת ההכנות לשבת.

הארוע היה הכנה לערב גאלה מפואר של TERRA OLIVO 2011שיתקיים במלון בין התאריכים 15-18 במאי 2011.

נפגשתי שם עם בלוגרים נוספים: מירב המקסימה מהבלוג CooknBake , אייל מהבלוג  בין הסירים, עיתונאים, אוהבי אוכל כמוני,  צלמים ועוד.

הוגש לנו תפריט מהודר ומענג, מלא תעוזה, צבעוני, עשיר ויצירתי, שהוכן על ידי שף המלון, מוטי בוחבוט ונעשה בכל

אופני הבישול בשמן זית. מיטב מוצרי הגלם בושלו עם מיטב שמני הזית בטכניקות

בישול מפתיעות ומתקדמות בהשראת TERRA OLIVO 2011. חלק מהמנות אף הורכבו  לעינינו. כמובן שהוגשו גם יינות מתאימים. 

מנות ראשונות:

לחמנייה בריוש אישית, חמאת שמן זית "מטרדי ד'הוטל"

 "מילפה" כבדי עוף, צ'טני אגסים, צ'יפס שקדים, ויניגרט ליים ושמן זית "נבאלי"

סלט נבטים ירוקים, גרנולה, תחמיץ יין לבן, גרעיני חמניות ושמן זית "מנזילו"

מנות עיקריות

נתחוני סלומון במשרה הדרים, קרם אפונה ברוטב יין לבן, זעפרן ושמן "פישולין" - שימו לב לעיצוב המנה

הוזמנו להכנס למטבח לצלם את השף והטבחים בעיצוב המנה

פילה בקר מונח על תבשיל חיטה מזרחית ברוטב יין אדום ושמן זית "נבאלי"

ובקינוחים:

ספלי מוס שוקולד במילוי פרופיטרול במילוי נוגט וקפה, סלט פירות העונה וקינמון

מקרון תפוז מונח על מצע מרקיז שוקולד ברוטב גרנאדין - איזה מקרון, שימו לב לעיצוב וההגשה.


וכל ההקדמה הזו למה? כי בתום שבוע אירועי TERRA OLIVO 2011, יתקיים אירוע גאלה חגיגי, במהלכו ייערך טכס שבו יוכרזו הזוכים בתחרות שמן הזית TERRA OLIVO 2011. 

הארוע יתקיים ביום רביעי, 18 במאי, בשעה 19:00, במלון ענבל מרשת לרום, ירושלים -

עלות הארוע 500 ש"ח לאדם - תרומה לעמותת הבית של סוזן. 

 

עמותת הבית של סוזן עמותה ירושלמית המשקמת בני נוער בסיכון באמצעות יצירת כלי  אומנות ותכשיטים מרהיבים.

העמותה משקמת בני נוער במצבי סיכון דרך שילובם בעבודת אומנות. "הבית של סוזן" לוקח נערים ונערות הנמצאים במצבי סיכון שונים, רובם ללא מסגרת נורמטיבית אחרת. בני נוער אלו עוברים הכשרה לייצור כלים ותכשיטים בזכוכית ובחומרים אחרים, ועובדים בחנות המפעל של הבית. "הבית של סוזן" הוא עסק עצמאי שעומד בזכות עבודת הנערים בסביבה בה עליו (על הבית) להילחם ע"מ לשרוד. את התחושה הזו מעביר הצוות לנערים, והם מבינים שביחד, צוות ונערים, הם יצליחו ליצור, להרוויח וגם ליהנות. במסגרת העבודה בבית של סוזן, הילדים מתנסים בלקיחת אחריות אישית וקבוצתית ובקבלת החלטות, ומקבלים כלים, מסגרות וכללים באמצעותם הם מסוגלים בהמשך הדרך להשתלב במסגרות עבודה אמיתיות. הצוות של הבית מלמד אותם להרוויח ולהצליח בזכות עצמם, לגלות את יכולותיהם ולהפנות אותם לאפיקים חיוביים - מלמדים אותם שאפשר. 

בתפריט בערב הגאלה: 

טעימות ממיטב שמני הזית, עליו אמונים הסופרת הגסטרונומית פיליס גלזר, שף קונדיטור מיקי שמו המחונן, ושף קונדיטור של מלון ענבל, מוטי בוחבוט אשר יחדיו יעניקו לאורחים חוויה קולינארית חד פעמית המבוססת ומושתתת על בישול מתקדם ויצירתי בשמן זית כתית. 

הקהל מוזמן להשתתף בערב זה וליהנות ממפגש הפסגה הקולינארי וכן לתרום לעבודת הקודש של הבית של סוזן.

אני, ביחד עם בלוגרים, עיתונאים ואוהבי אוכל נוספים, נרתמנו לקידום האירוע על ידי חשיפתו הן בבלוגים והן בפייסבוק ובכל מקום אפשרי. 

אני מברכת את החברה הנפלאה אריאלה פיקסלר-אלון, שהיתה היוזמת, כל הכבוד. 

מזמינה אותכם להשתתף בערב החשוב הזה. 

יש לאשר השתתפות מראש! מספר המקומות מוגבל!

          לפרטים ולהרשמה לארוחת הגאלה ולכלל אירועי תחרות TERRAOLIVO:
מלון ענבל, ריטה 02-6756692, www.inbalhotel.com |
איש הענבים 03-5180533, 054-6522655

     

תכנית ערב הגאלה: 

19:00 - קבלת פנים. 

20:00 - טקס הכרזת הזוכים ב- TERRA OLIVO 2011 וחלוקת הפרסים. 

21:30 - ארוחת גאלה. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת