00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

פשטידת גבינה בנוסח מונמארטר

למפגש קבוצת בוקר למטרת חריזה, אמרתי שאכין מאפה. התכוונתי לפשטידה כלשהי, אך דחיתי את הכנת הפשטידה למרות שיכולתי להכין מראש, ובנחת לרגע האחרון.

הרגע האחרון.... יום שישי שש וחצי בבוקר.  סריקה מהירה מדווחת שיש ברוקולי קפוא במקפיא. מעיון בספר "פשטידות" של קובי בר, כשאני יודעת שאני צריכה למצוא את פשטידת הברוקולי, אני עוברת בדרך, ומגיע למונמארטר.... לפחות בספר, אם לא במציאות.

אז מרשימת החומרים: יש הכל. החלטה של רגע להכין פשטידה זו ואני לא מצטערת עליה לרגע.

ההכנה קלה. ההתעסקות עם הבצק, תמיד נעימה. והתוצאה... הפתיעה. במרכיבים יש בצל לא מטוגן, ועירית, טעם הבצל התנדף איכשהו ולא מורגש כלל לאחר שהמאפה הזה מוכן. אני השתמשתי בגבינת סקי. מאמינה שעם הגבינה שהתבקשה ייצא בדיוק כמו שכיוון המתכון לפשטידה ממונמארטר, אבל זה כבר ינוסה בפעם הבאה.



לבצק

כוס וחצי קמח תופח

50 גרם חמאה

4 כפות גבינה לבנה שמנה

מלח לפי הטעם


למלית

3 גביעים גבינה לבנה שמנה [750 גר]

1 בצל גדול מגורר גס

4 ביצים

2 כפות קמח רגיל

5 גבעולי בצלים קצוצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שמן לשימון התבנית


תבנית מוארכת בגודל 30X10


אופן הכנה

מחממים תנור לחום בינוני

שמים את כל חומרי הבצק בקערה גדולה ומערבבים לבצק חלק

שמים את כל חומרי המלית בקערה נפרדת ומערבבים לתערובת אחידה, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם

משמנים את התבנית ומשטחים את תחתיתה ודפנותיה בבצק

יוצקים על הבצק את המלית ומשטחים

אופים 45-50 דקות או עד שהפשטידה תתייצב. אחרי ניסיון של פעם ראשונה, חושבת שאולי כדאי לאפות את הבצק כעשר דקות בנפרד מהגבינה ורק אחר כך להוסיף את הגבינה.




ביקור וירטואלי קצרצר במונמארטר בחסות הויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%A8

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת