33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

אספרגוס פולייזי שיכור

הכל מתחיל בבוקר של שוק ומחסור בירקות בבית  לקנות ירקות מטנדר פתוח זה לא נקרא טוב, אבל ככה זה הלך, ארגזי ירקות מוצגים למולך ורק תבחר(י), הכל טרי, הכל בריא  צרורות האספרגוס קרצו לי וכאילו חיכו שאבחר בהם, הייתה לי ברירה אחרת חוץ מלעשות זאת? ;-) שאלתי את הירקן מהיכן האספרגוס מגיע? "מפולייה" הוא ענה, "אספרגוס פולייזי אמרתי בלב... נשמע טעים!"  אז אספתי לי עוד כמה קילוגרמים של ירקות, שילמתי לירקן וחזרתי הבייתה עם מחשבות מה לעשות עם האספרגוס
כיוון שמעולם לא הכנתי מתכוני אספרגוס בבית, עשיתי חיפוש קצר בגוגל והגעתי למתכון שנקרא "אספרגוס בחמאת פרמזן" של חיים כהן  http://www.mevashlim.com/Recipe/2624084.asp
עם כל הכבוד לחיים, שמנת מתוקה לא הייתה לי אז החלטתי לשאוב ממנו את הרעיון ולגשת לאספרגוס עם מעט דמיון ממוצרים שהיו לי בבית

מצרכים: צרור וחצי אספרגוס (כל צרור במשקל של 250 גרם, סה"כ כ-375 גרם), 50 גרם חמאה, 5 שיני שום חתוכות ל"גפרורים", 7 כפות גבינת פרמיג'נו רג'אנו, חצי כף אגוז מוסקט גרוס, 5 כפות יין לבן, מים.
זמן הכנה: כ-10 דקות
אופן ההכנה: מרתיחים מים בסיר גדול, בינתיים מנקים את האספרגוס מהחלק התחתון (היותר קשה ובהיר - השתמשתי באספרגוס ירוק), מנקים מעט עם קולפן ושוטפים במים, מניחים בצד עד שהמים רותחים ואז נותנים לאספרגוס להתבשל כ-5 דקות, בינתיים מכינים בצד קערת מים קרים (חיים רשם מי קרח, אני השתמשתי במים קרים) שאליה יגיע האספרגוס אחרי שבושל. בזמן שהאספרגוס מתבשל לו במים הרותחים מכינים את הרוטב  בווק (מחבת המיועד ל"הקפצה") ממיסים את החמאה, מוסיפים לה את השום, אגוז מוסקט ויין הלבן, אליהם מתלוות 3 כפות מי בישול של האספרגוס (שכבר נמצאים להם בקערת המים הקרים), ברגע שמתחיל לבעבע מוסיפים את האספרגוס ומעל מפזרים את הגבינה, נותנים עוד "הקפצה" אחרונה ומגישים
 
בתאבון! ליאת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת