00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

"רושטי"

לפי המתכון מהספר משוויץ באהבה , הכנתי רושטי.

המנה הזו, היא אחת ממנות הדגל של שוויץ. תוספת לכל ארוחה. כפי שנהוג במקומות אחרים להגיש לצד מנה בשרית אורז או תפוחי אדמה, בשוויץ מגישים "רושטי".

את הרושטי ניתן להכין בשני אופנים: מתפוחי אדמה חיים, או מתפוחי אדמה שבושלו יום קודם לכן.

בשל הרצון להכין את המנה עכשיו! הכנתי מתפוחי אדמה חיים, במיוחד שהתמונה בספר הראתה מעין פשטידה מושלמת של תפ"א כשחיתוך תפוחי האדמה כמו צ`יפס דק , העניקו לרושטי מראה של כמעט אפוי בתנור. 

המתכון הזה פשוט מאד. סה"כ תפוחי אדמה מעט קמח מעט מלח ומעט שמן. והתוצאה.... מחממת לב וחושים, כמו כל מאכל מטוגן אלא שכאן 4 כפות שמן לק"ג אחד של תפוחי אדמה, יוצרים גם תוצר שהוא לא מלא בשמן, אך בכל זאת מקבל ציפוי כמו מטוגן. 

את ההוראות צילמתי מהספר` אבל לתפוז לא מתחשק עכשיו להעלות אותם לכאן. אז הנה הם כתובים כאן:

רושטי מתפוחי אדמה חיים

1 ק"ג תפוחי אדמה

4 כפות קמח רגיל

1 כפית מלח

4 כפות שמן לטיגון

 

מקלפים את תפוחי האדמה החיים ומגררים לרצועות ארוכות. כדאי בדיסקית מתאימה במעבד מזון. מוציאים לקערה מנקזים היטב היטב נוזלים  ומערבבים לתוכם את הקמח והמלח.

מחממים את השמן במחבת כבדה ומשטחים את תפוחי האדמה על תחתית המחבת כמו פנקייק.

מקטינים את הלהבה ומבשלים/מטגנים במשך כ-15 דקות במחבת מכוסה.

הופכים את הלביבה בעזרת צלחת גדולה ששמים מעל למחבת. מחליקים את הלביבה חזרה למחבת ומטגנים עוד 15 דקות את הצד השני. לביבת הרושטי צריכה להיות שחומה ופריכה משני הצדדים ושחומה  גם במרכז. כשלביבת הרושטי מוכנה, מעבירים אותה בעזרת מרית גדולה ושטוחה אל צלחת הגשה. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מייד.

רושטי שלנו על מחבת פסים!!!

 IMG_0229.JPG

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת