00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קציצות בעשבי תיבול ושיני שום

06/05/2011

 

לפני כמה שנים גיליתי שאני לא אוהבת בשר טחון. לא ברור איך זה קרה, הרי בילדותי אני זוכרת היטב שנהנתי לאכול את הכרוב ועלי הגפן שאמא היתה מכינה, וגם קציצות מטוגנות. במטבח האזרבייג'ני (שם נולדתי) נהוג להוסיף שומן כבש לתוך עיסת הבשר, מה שגורם לבשר להיות רך ועסיסי יותר. אז או שטעם הבשר בארץ הוא אחר (שזה הגיוני דווקא) או שהגוף שלי פשוט "לא צריך" את זה, אבל כבר שנים רבות אני לא מכינה קציצות בבית ובממולאים אני מעדיפה את הירק בו התארח הבשר.
את הקציצות שתכף תכירו למדנו להכין ממתכון של בני סיידא שגזרנו מאיזשהו עיתון לפני שנים מספר. אני בהתחלה חששתי לקבל קובבות דחוסות ומרוכזות, אבל לתוך העיסה מוסיפים תפוח אדמה מגורר והוא זה שגורם למרקם אוורירי. הקציצות קלילות ומדהימות והרוטב המלווה מעולה אף הוא, מלא בטעמים של עשבי תיבול ושיני שום שלמות, שהתבשלו לאיטם על אש קטנה. אפילו שקצת מייגע גם לטגן, גם לבשל וגם לחכות, ההשקעה יותר ממשתלמת והמתכון מזמן זכה למקום של כבוד בקלאסר המתכונים שלנו ואף הוקלד על דף עצמאי ומסודר.
 

 

 

הרכיבים:
לקציצות
600 גרם בשרבקר טחון
1 בצל גדול מגורר גס
1 תפוח אדמה קלוף,מגורר וסחוט מנוזלים
1 ביצה
3-4 כפות קמח מצה/פירורי לחם
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כפית בהרט (או אחר שאוהבים)
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב
1/4 כוס שמן זית
2 ראשי שום מפורקים בקליפתם
2 כפות עלי טימין
2 כפות אורגנו קצוצים
1 כף עלי בזיליקום מיובשים
1 כף עלי מיורן מיובשים
1 ענף רוזמרין
מלח, פלפל
1 כוס מים+כפית אבקת מרק

 

ההכנה:
הקציצות
שמים בקערה את כל החומרים ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
משהים כשעה לספיגת הטעמים.
יוצרים מהתערובת כ-20 קציצות מוערכות ומטגנים בשמן חצי עמוק עד השחמה משני הצדדים.

הרוטב
יוצקים שמן זית לסיר רחב ונמוך, מסדרים מעל את שיני השום ומפזרים את עשבי התיבול.
מניחים מעל את הקציצות המטוגנות.
מערבבים את המרק, המלח והפלפל בכוס מים ויוצקים מעל הקציצות.
מביאים לרתיחה, מנמיחים את הלהבה למינימום ומבשלים בסיר מכוסה כשעה עד שהמים מתאדים לגמרי.
מגישים חם בליווי שיני השום.

 

הערות:
אני אישית לא אוהבת בהרט, כך שאני שמה קצת מכמון, קינמון וכורכום.
במקור יש לחלק את עיסת הבשר ל-16 קציצות, אבל לנו איכשהו תמיד יוצא 20 או יותר
לרוב אנחנו משתמשים רק בעשבים יבשים ומפזרים יותר "ביד חופשיה" ולא לפי הכמויות

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת