00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

סורבה מלון וקיוי

 

 

במהלך השבוע לא בדיוק חושבים להוסיף קינוח לארוחה, אך בערב שבת ובסעודות השבת בכלל מומלץ וטעים ביותר לשלב קינוחים בארוחה.

כמי שמקפידה בדיני כשרות וכמי שמתמידה בהכנת תפריט בשרי לכבוד השבת, אני בוחרת בקינוח פרווה שלא תמיד קל להשגה, לרוב מסתפקים בפירות טריים ובפיצוחים ובעוגות בחושות.

בעקבות ארוחה משותפת שלי ושל צוות ביה"ס במסעדת גורמה בצפון התוודעתי לקינוח הקליל והטעים שנקרא: סורבה. במקרה הנוכחי טעמתי

סורבה אפרסקים...ההגשה היתה מוזרה לנו במקצת שכן הוגשה בין מנת הדגים למנת הבשר - מה שנקרא בפיהם - מנת צינון.

בנוסף הוגשה מנת הקינוח האמצעי בגביע גדול והמנה ממש קטנטנה...הרמנו כולנו גבה בתמיהה - "אומנם מסעדת גורמה....אך לא להגזים!" ,

להפתעתינו לא היינו זקוקים ליותר מכך, המנה היתה מעודנת וטעמה לא נשכח!

עפ"י ההלכה יש לעשות "מים אמצעיים" בין הדגים לבשר -  לשטוף ידיים, להחליף סכו"ם, לשטוף את הפה/לאכול משהו שאינו דג/בשר...מנת הסורבה מצוינת לכך!

בשיטוטיי ברחבי הרשת נתקלתי במתכון קל לסורבה מהבלוג של מרילין (מומלץ לבקר שם)...כרגיל אני לא מבצעת בדיוק

את המתכון, קוראת מבינה את העיקרון ויוצאת למטבח...

פותחת את קופסת התותים שרכשה בתי בסופר ולהפתעתי אני מגלה יותר נוזלים מתותים...איכס!

דגתי כמה תותים ששמרו על צורתם ואת השאר לפח! טוב, נאלצתי לשנות את המצרך העיקרי במתכון...מלון וקיוי נראו לי שילוב יפה וטעים...

חצי מלון בינוני ושני קיוי הספיקו למנה ממש גדולה של סורבה....אני מצרפת את המתכון כפי שנמצא בבלוג

של מרילין ואתם שנו את המרכיב העיקרי בהתאם למצאי המצוי במקרר אצלכם.

כמובן שאפשר להשתמש בקופסאות שימורים...הופתעתי לגלות עד כמה קל להכין סורבה ואפילו גיליתי שזה לא נורא

ואפילו טעים לאכול חלבונים מוקצפים שהוספתי לסורבה...בכל מקרה בפעם הבאה מתכוונת להכין שוב והפעם אנסה עם קצפת פרווה במקום חלבונים כי הייתי צריכה להסתיר מרכיב זה כששאלו אותי מה יש בסורבה....

אז מומלץ בחום! תהנו, יוכי

הקישור למתכון כפי שמופיע בבלוג של מרילין:

http://mablogeria.blogspot.com/2009/11/blog-post_9457.html

 

סורבה מלון וקיוי - כפי שאני הכנתי - יוכי68

חצי מלון בינוני חתוך לקוביות

2 קיוי עסיסיים חתוכים לקוביות

3/4 כוס סוכר (כוס של 200 מ"ל)

חצי כוס מים

מעט מיץ לימון

שני חלבונים מוקצפים 

ההכנה:

לטחון במעבד מזון או בבלנדר מוט את הפירות למחית אחידה

לבשל בסיר קטן את הסוכר והמים ומיץ הלימון כ 10 דקות.

להוסיף את המחית לסירופ, להוסיף 2 חלבונים מוקצפים לתערובת.

לצקת את הבלילה הזו לכלי רחב ושטוח (כמה שיותר שטוח יותר טוב) לכסות ולהכניס למקפיא.

יש להוציא את הכלי כל שעה  לפחות 3 פעמים ולגרד בעזרת מזלג.

אני שכחתי לעשות זאת בפעם הראשונה והשארתי במקפיא למעלה מ6 שעות- הסורבה לא קפא לגמרי - למזלי והצלחתי לגרדו...בקיצור שווה!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת