00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

דגי מושט במצע גזר ושאר ירקות

 

כחלק ממסורת נהוג אצלנו להרבות באכילת דגים ביום השבת...האמרה הידועה שגורה בפינו: "כל האוכל דג ביום "דג"

ניצל מד"ג..." שמשמעה ברובד הפשוט: מי שאוכל דג ביום שבת (7 - גימטריה של דג) ניצל מ דין גיהנם.

אין שבת בלי דגים ובכל שבת אני מנסה לשנות מעט את אופן הכנת הדגים/סוג הדג/המצע עליו מונח הדג וכו'

לאחרונה מאסנו מעט בפילה המושט הטעים ( פשוט אכלנו ממנו די הרבה) החלטנו לחזור למושטים (אמנון)

השלמים עם העצמות והראשים...הטעם פשוט נפלא!!!!

אז בשבת זו - שלאחר הפסח - שבת קדושים הכנתי דגי מושט על מצע של גזר, גמבות, עגבניה ופלפלים חריפים והוספתי

כמה פילה מושט לאלו שמסרבים להתנתק מהקלות שבאכילת דג ללא עצמות .

הדגים שקניתי היו ענקיים וכל אחד חילקתי למס' מנות עפ"י העדפת הסועדים - לרוב הרוטב הוא העיקר!

 

 

 

דגי אמנון (מושטים) על מצע גזר ושאר ירקות/ יוכי (יוכי68)

המצרכים לכ 9 מנות

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

כ 3 דגי אמנון גדולים ומשובחים – חתוכים ל 3 חלקים (תלוי בגודל הדג)

להשרות במלח ולימון לשעה – לפחות.

כ 4 גזרים חתוכים לפרוסות עבות או לגפרורים עבים.

כ 6-7 שיני שום חצויות

כוסברה קצוצה בנדיבות

כ 2/3 כוס שמן

מלח, פפריקה מתוקה וחריפה – בנדיבות, מעט כמון, פלפל

עגבניה פרוסה

גמבה חתוכה לרצועות

2 פלפלים ירוקים חריפים (אפשר יותר או פחות, אך לא לוותר לגמרי)

 

ההכנה

~~~~~~~~~~~~~~~

 

להניח בתחתית סיר שטוח ורחב את מצע הירקות: גזר, גמבה, פלפלים חריפים, עגבניה פרוסה,

להוסיף את הדגים השטופים ולסדר יפה בסיר.

להוסיף מעל את השום, התבלינים, השמן (לא לשכוח!) ולבסוף את הכוסברה.

להוסיף מים כמעט עד לגובה הדגים ולבשל עד לצמצום הנוזלים.

(מבשלים על להבה גדולה ונמוכה).

לנער מידי פעם את הסיר, בתחילת הבישול לבשל בסיר מכוסה ולאחר מכן להשאיר את הסיר מעט פתוח לאידוי הנוזלים.

  • ניתן להחליף את המושטים השלמים בפילה מושט או בנסיכה/בבקלה/בבורי או בכל דג אחר שמתאים לרוטב.
  • את מצע הגזר ניתן להחליף בפולים/בחומוס/בתפו"א/בעגבניות ופלפלים...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת