44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

מוסקה

בס"ד

 

את המתכון הזה העתקתי - לא זוכרת מהיכן - עוד בתחילת נישואי, בהתלהבות של כלה טריה שרוצה לנסות את צעדיה הראשונים במטבח. מאז ועד היום עברו כבר עשרים שנה ומדי פעם אני נזכרת במתכון הזה ועושה אותו.

השבוע הביא בעלי חצילים גדולים וחככתי בדעתי מה לעשות איתם, חלק ילכו לטיגון וחלק לסלט חצילים אבל מה עם השאר, ואז כמו משום מקום הבליח בי זכרון המתכון הזה ואמרתי למה לא, לכי על זה, כך שהכנתי אותו ומה לומר לכם כעסתי על עצמי שאני לא עושה אותו יותר פעמים.

מקווה שתהנו כפי שאנחנו נהננו ממנו.

 

 

המצרכים:

1 חציל גדול פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

2 תפו"א גדולים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ (תוספת שלי)

מלח,פלפל

500 גרם בשר טחון

1 בצל מגורד

5 שיני שום כתושות

חצי צרור פטרוזיליה

4 כפות קטשופ

מלח

פלפל

 

לציפוי:

1 כף מרגרינה

1 כף קמח

2 ביצים

1 כף אבקת מרק (אני שמתי פטריות)

1 כוס מים רותחים

תבנית מרובעת

אופן ההכנה:

לפרוס את החצילים ותפו"א, לתבל במלח ופלפל ולהניח לרבע שעה-חצי שעה.

בקערה להניח את הבשר,בצל,פטרוזיליה קצוצה,שיני שום כתושות, קטשופ,מלח ופלפל ולערבב ולהניח בצד לספיגת טעמים.

לטגן בשמן את החצילים ותפו"א עד להזהבה. להוציא לניר סופג.

בחצי תבנית להניח חצילים ובחצי השני תפו"א.מעל השכבה של הירקות לשים את תערובת הבשר בצורה אחידה, מעל להניח עוד פעם שכבת ירקות.

להכניס לתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות לרבע שעה.

בסיר להמיס את המרגרינה ולהוסיף את כף הקמח, לערבב כל הזמן עד שהקמח מזהיב.

להמיס את א.המרק בכוס מים רותחים ולהוסיף לסיר.לבשל עד להסמכה. לכבות ולהתחיל להוסיף ביצה בכל פעם ולערבב בין הוספה להוספה.

אחרי רבע שעה אפיה להוציא את התבנית ולשפוך את הציפוי מעל כך שיכסה את כל הירקות.

להכניס שוב לתנור למשך 20-30 דקות עד שהציפוי מזהיב יפה.

*ניתן להוסיף עגבניות מעל שכבת הירקות.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת