00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

"הכי טרי שיש" בערוץ האוכל

על אהבתי לשוק האיכרים כבר סיפרתי בעבר בפוסט אחר.. האהבה הזו לא נעלמה ואני אוהבת לערוך שם קניות ו"לאבד" את עצמי בין דוכני הירקות.. פטריות ואספרגוס מצד אחד, לחמים מצד שני.. עגבניות שוקוליטוס וטייגר מחייכות ומלפפונים בטעם של פעם לא צריכים לומר דבר בכדי להכנס לעגלת הקניות שלי.

כאשר עלה הפרומו בערוץ האוכל לתוכניות החדשות שהערוץ הפיק סיקרנה אותי יותר מכל התוכנית המשותפת של מיכל אנסקי ועומר מילר. תגובה באחד מהסטטוסים בפייסבוק של הערוץ, הביאה לקבלת הודעה שעותק מהתוכנית הראשונה בדרך אליי עם שליח.. וכך היה.

לעומר מילר, השף והבעלים של מסעדת "חדר האוכל" בשדרות שאול המלך, יש חותם דיי ברור.. רותם פרץ כתב על זה בפוסט לאחר סדנת בישול עם עומר בה הוא נכח.. כאשר קיבלתי מאחותי את הספר בישול של עומר מילר, מטבח ישראלי שיצא בשיתוף עם "על השולחן", דיי תהיתי אם אני אתחבר למתכונים בספר או שהוא יצטרף לאין ספור ספרים אחרים על המדף ויצבור בעיקר אבק.. מאחר ואני לא מבשלת כרגע יותר מדי בבית.. מי בכלל נמצא בו, אני אודה שעדיין לא יצא לי לבשל מתוך הספר.. אך ארוחת ליל הסדר האחרונה שלנו כללה מבחר ממתכוני עומר מילר שהתפרסמו בכתבה מיוחדת בגיליון פסח של על השולחן - מאפה הפולנטה מומלץ בחום גם בימים רגילים ולא רק בפסח.. נחזור לחותם של עומר? איך רותם הגדיר את זה.. עומר בבישול שלו מפשיט את המתכונים, עושה אותם קלילים יותר.. ואני שלא אוהבת מנות עם מליון מרכיבים וטעמים.. אוהבת את סגנון הבישול הזה. (אמרתי ופתאום מתחשק לי בשעה 01:58 שניצלונים ופירה מהמסעדה של עומר.. מה חבל שהם כרגע סגורים לשיפוצים - הפתיחה המחודשת היום!!).

בפרק הראשון של התוכנית (שעולה ב-15/5) מיכל ועומר מדברים על בישול עונתי, שימוש בחומרי גלם שנמצאים בשיאם, לדוגמא פירות הדר בחורף, תרמילים ירוקים באביב, אבטיח ומלון בקיץ ולא "להכנע" למקררים.. למרות שאני מסכימה עם מה שנאמר בתוכנית, עדיין ניתן למצוא בשווקי איכרים פירות וירקות שהם לאו דווקא בעונתם הנורמלית.. לדעתי יש לזה קשר להפכפכות המזג אוויר שהיה כאן בשנתיים האחרונות..בתוכנית עצמה, עומר הכין כתף טלה עם כרוב ניצנים, פול ירוק ואפונה וגם תבשיל של פול ירוק וארטישוקים ואילו מיכל הכינה ריזוטו אביב אפוי.. בקיצור אני מחכה לראות את הפרקים הנוספים של התוכנית (צולמו סה"כ 12 פרקים) ולראות איך עומר כובש עם הבישול הישראלי את המסך.. (למי שמעוניין לראות את התוכנית לפני שידורה הרשמי בטלויזיה ימי ב' ערוץ האוכל (בהוט ערוץ 32 ביס ערוץ 28) בשעה 18.. ניתן למצוא את הפרק הראשון באתר Xנט, גם המתכונים מהתוכנית נמצאים שם במדור האוכל)

כאשר ניסיתי לחשוב על מנות אביביות של עומר, נזכרתי במנה שעומר הכין עבור אתר cookeat, מוסר ים על תבשיל פול ירוק ושום קונפי (בקישור ניתן לצפות בוידאו שמראה את תהליך ההכנה). הדג האהוב עליי הוא מוסר ים, הבשרניות שלו, העסיסיות.. הייתי אומר שמבחינתי הוא הסטייק של הים (זה ולוקוס ). לצערי במטבח המשפחתי אין לי אפשרות לבשל עם פול בכלל עקב אלרגיה של הפיצקולית המשפחתית.. אבל המתכון הזה נראה מנצח ובטוחה שיהיה ניתן להחליף עם אפונה סינית או שעועית ירוקה..

פילה מוסר על תבשיל פול ירוק ושום קונפי | עומר מילר

לשום קונפי:
8-10 שיני שום בקליפתן
3/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות יין לבן
 
לטחינה:
2 כפות גדושות טחינה גולמית
3-4 כפות יוגורט לשתיה
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור
 
לסלט הפול:
5 כפות שמן זית
כוס פול ירוק חלוט וקלוף
שן שום פרוסה
מלח
פלפל שחור
חופן עלי תרד טריים חתוכים לרצועות
 
לדג:
4 כפות שמן זית
נתח של 100 גרם לסועד
מעט רצועות דקיקות מקליפת לימון
מלח
פלפל
שן שום שלמה
30 גרם חמאה
 
 

להכנת השום קונפי

שמים את כל הרכיבים בסיר ונותנים להם להתבשל על אש קטנה 25 דקות עד שהשיניים טיפה מושחמות.

להכנת הטחינה

שמים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים הכל יחד.

לסלט הפול

למחבת חמה עם שמן זית מוסיפים את הפול, השום, המלח והפלפל ומקפיצים יחד.

לקראת ההגשה מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים יחד עד שהם מתכסים בשמן המתובל.

לדג

במחבת חמה עם שמן זית מניחים את נתח המוסר על הצד של העור. מוסיפים את רצועות קליפת הלימון, מלח, פלפל, השום והחמאה. מתחילים להזליף מהחמאה המומסת עם השמן על הדג, כך הדג מתבשל ואין צורך להפוך אותו.

הרכבת המנה

על צלחת הגשה מניחים במרכז 2 כפות מהטחינה, מעל את סלט הפול, את פילה הדג ולסיום את שיני השום קונפי השלמים.

(צילום תמונה ראשית: קובי בכר)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת