66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת שוקולד וקוקוס

בס"ד

 

את העוגה הזאת נדמה לי שמצאתי לפני שנה באתר בישולים של אוסם. ניסיתי אותה פעם אחת והטעם היה ממש נפלא.

לי יש "אובססיה" באסיפת מתכונים. אני אוהבת מאוד לנסות דברים חדשים והקלסרים וספרי הבישול והאפיה שלי יעידו על כך, עקב ריבוי המתכונים רוב המתכונים מנוסים פעם אחת ונדחקים לצד, כך המתכון נשכח ממני עד ליום חמישי כשקיבלתי טלפון בצהרים מחברה שביקשה כי אחדש לה במתכון לכבוד שבת, נמאס לה כבר מהעוגות הרגילות ועוגיות היא כבר הכינה, כך שביקשה ממני - כי ידעה שאצלי תמצא.

כך ישבנו שתינו משני עברי הטלפון והתחלתי לדפדף בקלסרי עד שנתקלתי בעוגה זו. אצלי מה שיוצא לי טוב אני מסמנת בוי. כך שמיד לכדו את עיני הוי שבראש המתכון ונתתי לה אותו. אמרה שהיא תנסה אותו והצליחה להעביר אלי את החשק הזה, כך שביום שישי אפיתי אותו לכבוד שבת ומה לומר לכם הטעם לא הכזיב.

 

תהנו לכם.

 

המצרכים:

5 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

1 שקית סוכר וניל

כוס ורבע קמח תופח

2 כפות קקאו

2 כפות סוכר

1 כף שוקולית

2 וחצי כוסות קוקוס

תבנית מרובעת משומנת

 

אופן ההכנה:

 

לערבב ביחד בקערה את החלמונים עם הקמח,שמן,מיף תפוזים וסוכר וניל ולשפוך לתבנית האפיה.

בקערית לערבב את הקקאו עם 2 כפות הסוכר והשוקולית ולזרות מעל הבצק שבתבנית בצורה אחידה כך שיכסה את כל התערובת.

להקציף את החלבונים ביחד עם כוס הסוכר עד לקבלת קצף יציב ונוקשה. להנמיך את המערבל ולהוסיף את הקוקוס. לערבל עד שהקוקוס נבלע בתערובת.לשפוך את תערובת החלבון והקוקוס לתבנית ולמרוח לצורה אחידה.

לאפות בחום של 180 מעלות 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת