00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קיש אנטיפסטי

 

לאחרונה לאור ריבוי החגים והארוחות הבאות בעקבותיהם, אני מוצאת את עצמי מכינה המון קישים בשלל צבעים וטעמים.
לדעתי הקישים הם מנות נהדרות לאירוח וניתן לגוון בהם את המלית באין סוף אפשרויות וטעמים כך שבכל ארוחה ניתן להגיש קיש שונה, מבלי לשעמם את המוזמנים.

את הקיש הזה הכנתי לקראת ארוחת ערב משפחתית אך להפתעתי הוא לא הצליח להגיע לארוחה מאחר וחוסל במהלך ההמתנה.

המלצה: רצוי להשאיר את הקיש במקום נסתר עד לארוחה, כך הסיכויי שיגיע ליעדו גדול יותר. 

 


 בצק הקלתית


  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 200 גרם קמח מנופה

  • 1 חלמון

  • 1 כפית מלח

  • 1/2כפית סוכר

  • 2 כפות מים קרים

  • 1 כף מחית שום - או 2 שיני שום כתושות

 


 

 

מלית הירקות:

 

  • 50 גר' חמאה

  • 1 בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים

  • 1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות 

  • 2 פלפלים אדומים קלויים, מקולפים וחתוכים לרצועות

  • 3-4 פטריות שמפניון טריות פרוסות (ללא הגבעול)

 


 

רוטב השמנת:


  • 200 גר' שמנת מתוקה 15% 

  • 2 ביצים

  • 1 כפית מחית שום

  • מעט טימין יבש

  •  מלח ופלפל 

 


 

ההכנה:


  1. לערבב במערבל מזון את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת עיסת פרורים.

  2. בקערה קטנה לטרוף מעט, עם מזלג, את החלמון המים ומחית השום ולהוסיף לעיסת הבצק. להמשיך לעבד  עד קבלת בצק אחיד.    להיזהר לא לעבד יותר מידי את הבצק!!

  3. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכחצי שעה.

  4. לאחר הקרור לרדד את הבצק בעובי של כ- 1/2 ס"מ ולרפד תבנית פאי, לחורר מעט במזלג ולהכניס למקפיא ל-10 דקות. 

  5.  בינתיים לחמם תנור ל- 180 מעלות, ולאפות אפיה עיוורת (מכסים את הקלתית בנייר אפיה ומעליו מניחים קטניות כלשהן כמשקל),  כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. 

  6. להמיס במחבת את החמאה ולטגן את הבצל, להוסיף את שאר הירקות ולהמשיך לטגן עד שהירקות מתרככים מעט.

  7. לערבב יחד את כל מרכיבי רוטב השמנת.

  8. להניח את הירקות מסודרים יפה מעל הבצק האפוי למחצה, ולשפוך מעל את רוטב השמנת.

  9. להכניס בחזרה לתנור להמשך האפיה (בחום של- 180 מעלות), עד שהקיש מתייצב ומקבל צבע זהוב יפה.

 

                       * את הפלפלים ניתן לקלות על הגז, או לחילופין ניתן להכניס לתנור במצב גריל בחום גבוה ולהפוך מידי פעם.


 

בתאבון

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת