00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

סדנה להכנת פיצה על לבנים

01/05/2011

בערב חג הפסח הכנס בני הביתה עם אריזת מתנה חגיגית. האריזה הכילה לבנה להכנת פיצה. 

"אמא, הכריז הנסיך,  החל מהיום נשדרג את הפיצות המופלאות שלנו למעמד של פיצריה המוכרת פיצות על לבנים..."

הלבנה שהיתה ארוזה בחגיגיות תחת סמל חנות הכלים היוקרתית, הבטיחה קודם כל שרירי ידיים חזקים

שכן משקלה היה רב... 


בצאת החג הכנתי אחר כבוד בצק וציפיתי לשובו מהעבודה.

מלאכת ההכנה היתה שמורה רק לו. הוא הבטיח לפנק את חברתו בפיצה בטעם יוקרתי....

לבצק:

3 כוסות קמח

מעט מלח

כף שמרים יבשים

שליש כוס שמן

כוס מים פושרים. 

1. 2 3 

עתה ניתן ללוש ביד את כל המרכיבים לבצק אחיד וחלק. 

 

מכאן מתחיל שלב ההתפחה.

אני עשיתי התפחה כפולה. אחרי חצי שעה הוצאתי מהבצק את כל בועות האויר

וכיסיתי  לתפיחה שנייה. 



הבצק מוכן לרידוד. 

 

באופן כללי בצק השמרים יכל גם להשאר במקרר לפחות יממה.  (בכיסוי ניילון כמובן לבל  יתייבש.)

הבן אוהב פיצות מילדותו.... וחובב בישול ותיק... החל בהכנה. 

ניגש לחמם את התנור.  הכניס לתוכו את הלבנה החדשה והלהיט אותה בטמפרטורה גבוהה.

במקביל החל להרכיב את הפיצה היוקרתית כולו התרגשות מה יהיה במוגמר... 


 

הלבנה מתלהטת בתנור... 



 2  3 


4. 5  3  


הפיצה מוכנה להכנס לתנור... ההתרגשות גואה. 


נאפת מבעד לדלת התנור. אבוי אם נעיז לפתוח... 


   

בשלב הזה כבר ממש לא יכלתי לצלם הוא לקח את המגש והלך להגיש לנסיכה את ארוחת הפינוק

טעמו של הבצק, המרקם והריח שמלאו את כל החדר אינם עוברים מבעד לתמונה המרמזת על חגיגת 

טעמים בזכות: 

הפיצה על לבנים. 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת