00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פנקייקס בננה מתובלים

 

"מתכון האם" לפנקייקס הגיע אלינו במייל דרך אחד ה"מגזינים" ששולחים דואר יומי בנושאים שבוחרים כמעניינים (בדיחות,מתכונים,אמנות וכו...). וכמו שאתם מכירים אותי: "שאני לא אנסה?" בנוסף לכך, גם בננות שאנחנו קונים, ירוקות ככל שיהיו תמיד מוצאות את עצמן במצב הזנחה חמור עד שאפילו קוף בגן ציבורי לא מסכים לגעת. בקיצור נוצרו סביב תנאים האידיאליים להכנת פנקייק בננה.
במקור שם המנה הוא "לביבות בננה בנוסך ג'מייקה" ואני כבר שיניתי (עד מאוד) את המתכון לפי הטעם שלי וגם הוספתי כמה רכיבים בריאים יותר. אז אני קוראת ליצירה החדשה "פנקייקס בננה מתובלים". בבקשה!

 

 

 

הרכיבים(לכ-12 יחידות קטנות):
2 בננות בשלות מאוד מעוכות היטב במזלג
1 ביצה
1 כף טחינה גולמית
2 כפות סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
קינמון ואגוז מוסקט טחונים לפי הטעם
1 כף נבט חיטה
1/4 כוס קמח לבן
1/4 כוס קמח מלא
1 כפית גדושה אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
שמן לטיגון

 

ההכנה:
טורפים בקערה את הביצה עם מחית הבננה, מוסיפים את הטחינה, תמצית הוניל והסוכר. מערבבים היטב.
בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמחים עם אבקת האפיה והמלח. מוסיפים את התבלינים ונבט החיטה ומערבבים היטב.
מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לעיסת הבננות ומערבבים למרקם חלק.
מחממים על אש קטנה מחבת משומנת, לוקחים מהבלילה בעזרת כף ומעבירים למחבת החמה.
מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
מגישים עם פירות העונה, סירופ מייפל/דבש, שמנת חמוצה או כל מה שחפץ לבכם.

 

הערות:
הבננות שלי היו במצב גסיסה סופני, לכן הבלילה היתה "בסדר". אם הבלילה מתקבלת סמיכה מדי אפשר לדלל עם כמה כפות חלב
את הטחינה החלטתי להוסיף בשגעון רגעי, היא לא מורגשת בטעם אבל אפשר לוותר אם זה נשמע הזוי מדי

 

בהצלחה ובתיאבון!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת