00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

מופלטה עם שמרים

26/04/2011

מופלטה מרוקאית עם שמרים

טעים טעים אני לא אחראית על הקלוריות ;)

 

הפסח  הסתיים קבלו מתכון חם למופלטה הפעם עם שמרים שקיבלתי מגיסתי.

 

.

 

כמות כ25- יח'

 

חומרים:

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים(בטריים 25 גר')

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

מים פושרים כ1 וחצי כוס (להתחיל עם פחות)

שמן.(לקראת הסוף)

מחבת רצוי טפלון

משטח עבודה משומן היטב

הכנה:

מאחדים את כל החומרים בקערה ומתחילים להוסיף מים בהדרגה תוך כדי לישה

לשים לבצק אחיד  ומעט דביק.

אם דביק מאוד לא להוסיף קמח,אלא לשמן את הידיים ושוב ללוש.

מכינים  קערה קטנה עם שמן.

טובלים את הידיים בשמן ויוצרים מהבצק כדורים  קטנים במרווחים  כמו כדור  פינג פונג.

מכסים ומניחים למנוחה (על משטח עבודה משומן היטב היטב )כחצי שעה בערך.

פותחים כל כדור  בידיים משומנות היטב לעיגול דק דק,(אם נקרע לא נורא)

מטגנים על אש בינונית נמוכה  עיגול מופלטה ראשון  (על מחבת חמה מאוד ,רצוי טפלון )לאחר כ 30 שנית או עד שהעיגול מזהיב  .הופכים עם מלקחיים  ומיד שמים על זה עוד מופלטה ,מחכים כ30 שניות הופכים ושמים עוד מופלטה כמו מגדל.

אני מכינה כ7  יח' בערך מוציאה על צלחת מכסה ומתחילה שוב ערימה חדשה.

אוכלים עם דבש,סילאן ,חמאה.

(אם משתמשים במחבת נירוסטה יש צורך לשמן אותה).

 בהצלחה

 קישור ליוטיוב של הבן:https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת