פוטטו צ`יפס אפויים

למרות שאני מאד אוהבת לבשל ולאפות, אני מוכרחה לגלות את אהבתי לג'אנק פוד, ובעיקר למקדונלד'ס. לכן, מיותר לתאר את האושר שלי שגיליתי שאפשר ליהנות מהטעם גם בבית, בקצת יותר בריאות (בכל זאת, יודעים בדיוק מה נכנס לשם) וללא טיגון.
החומרים:
5-7 תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב ומיובשים
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס אבקת מרק בצל
1 כף קורנפלור
2 כפות מיונז
1 כפית סוכר
1/4 כוס פירורי לחם
1 כפית שטוחה אבקת שום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית צ`ילי גרוס
אופן ההכנה:
- חותכים את תפוחי האדמה לפלחים- עם הקליפה ומבשלים אותם בסיר עם מים במשך כ- 10 דק`.
- מחממים תנור ל- 220 מעלות.
- מערבבים את כל שאר החומרים בקערית קטנה, יש לשים רק חצי מכמות פירורי הלחם.
- מסננים את תפוחי האדמה במסננת ומפזרים אותם בתבנית, מוסיפים את תערובת המיונז והתבלינים ומצפים היטב מכל הצדדים. מסדרים בשכבה אחידה (עד כמה שניתן).
- מפזרים מעל הכל את שארית פירורי הלחם.
- אופים כ-15 דקות ב-220 מעלות, מורידים ל-170 מעלות ואופים עוד 40 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים מבחוץ עם קליפה קריספית ורכים מבפנים.
בתאבון! :)
תגיות
תפוחי אדמה
הוספת תגובה
5 תגובות