22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

פאי רועים

פאי רועים

זו המנה שיש בה הכל: בשר, תוספת וירקות- והכל בתבנית אחת! בעולם היום, כשכל- כך ממהרים, צריך מנה אחת משביעה, כזו שאפשר לקחת בקופסא ולאכול בעבודה או בלימודים. המקור האירי מוותר על השכבה האמצעית, אבל בעיני דווקא היא זו שמשדרגת את המנה. 

החומרים:

לשכבת הבשר:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

1/2 ק"ג בשר טחון (מומלץ בקר, לא חובה-בתמונה למעלה הכנתי עם בקר ובתמונה למטה עם הודו)

1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס רוטב צ`ילי מתוק

מלח, פלפל

לשכבת הירקות (אופציונאלי):

2 כוסות לקט ירקות קפואים (אין צורך להפשיר)

לשכבת הפירה:

5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

1 כף אבקת מרק עוף

2 ביצים

2 כפות קמח רגיל (או קמח מצה)

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומפוררים כ-2 דקות. מוסיפים את הגמבה והשום ומערבבים עד שהבשר משחים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים עוד כ-2 דקות. מתבלים.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם אבקת המרק עד להתרככות. מסננים את המים (מלבד 3 כפות בערך), מועכים לפירה, מוסיפים את החלמונים, הקמח והתבלינים ומערבבים.
  3. מעבירים את הבשר לתבנית, מפזרים את הירקות ומלמעלה משטחים את תערובת הפירה.
  4. אופים ב-180מעלות כ-40 דקות (ב-10 דקות האחרונות מומלץ להעביר את התבנית לחלק העליון של התנור לצורך השחמה).

 

 

בתאבון! :)

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת