00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

פלפלים ממולאים שלב אחר שלב

27/04/2011

אחד המתכונים האהובים על בני ועל החבר של הנסיכה. הם פלפלים ממלואים נוטפי רוטב לוהט והמון אהבה בתוכם.

כדי להכין אותם מכל הלב יש להתחיל את מלאכת היצירה משלב קניית הפלפלים.

פלפל למילוי אמור להיות בעל תחתית רחבה שישב יפה בסיר ולא יפול בזמן הבישול. מעבר  לכך שגודלו של הסיר חייב להיות בהתאם לכמות הפלפלים הרצויה כך שיתמכו זה בזה.

שלב ראשון בוחרים את הפלפלים,

רוחצים היטב ומרוקנים בעדינות רבה בסיוע סכין טורנה כך שהפלפל ישמור על צורתו.

1 2  3 


עתה כשכל הפלפלים יציבים בסיר אני מוסיפה מספר שיני שום קצוצות ומתפנה להכנת הרוטב והמילוי.

אין ספק שהרוטב יכל להיות מורכב מרסק עגבניות שיצא מקופסת שימורים. בטעם שלי אני נוהגת להכי את הרסק לבד ולאכסן בפריזר בקופסאות. תמיד יש לי רסק מוכן לשקשוקה ביתית, פיצה לוהטת, ממלואים, חצילים בשום ועגבניות וכמובן שעועית ירוקה ברוטב סמיך .

מרכיבי הרוטב: 

עגבניות רכות קצוצות גס (במרבית הפעמים אני חולטת אותן מראש היוn דילגתי על השלב הזה.. )

בצל קצוץ גס

שיני שום, שמן זית, מלח בישול .  

1   2  3 

       מבשלת בסיר עמוק                                      טוחנת במקסר יד.                         הרסק מתובל ומוכן. 

בזמן שהרסק מתבשל על האש אני מארגנת לקערה את כל מוצרי המילוי.

ניתן לגוון ולשנות בטעמים ובעשבי התיבול.

המרכיבים:

300 גרם בשר טחון

שני שליש כוס אורז

עשבי טיבול קצוצים

בצל קצוץ

תבלינים 

   

                מרכיבי המילוי בשר טחון                                           המילוי מוכן

 

מה שנותר הוא למלא את הפלפלים ולבשל ברוטב סמיך.

אני ממלאה כל פלפל לא יותר משני שלישים.

אין לדחוס שכן האורז יתפח וימלא את נפח הפלפל. 


1     

3    4

יוצקת בנדיבות רבה את הרוטב לתוך הפלפלים ואת היתרה לתוך חלל הסיר. 

מוסיפה שמן זית לסיר וגם מעט מאוד לכל פלפל. (במידה והרוטב סמיך מידי ניתן לדלל על ידי הוספת כמות קטנה של ציר עוף או מים רתוחים. לדאוג שלא יופר איזון הטעמים בהוספת מים רותחים. )

 

    

במהלך הבישול יש להקפיד ולהוסיף מהרוטב לתוך הפלפלים שוב ושוב שכן אחרת יצא האורז בלתי מבושל. 


אין ספק שטעמו המופלא של הפלפל משתבח אחרי יממה שכן הטעמים נספגים לאחר קרור וחימום נוסף והטריות נשמרת. 

 להתראות בביס הבא.. תפו.  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת