00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

מצה מטוגנת "שלום לדיאטה"

 

מצה בריי, עוגת מצות, לחמניות מקמח מצה,מצות בקידוש, מצות במרק...אם מערכת העיכול שלכם עדיין לא יצאה מכלל פעולה וכבר לא אכפת לכם מעוד כמה אינצ'ים בירכיים, יש לי עוד מנת מצות בשבילכם.
"מצה מטוגנת" כך קראו לזה בבית חמותי (מנוחתה עדן). וזה מין רול ממולא בתפוח אדמה וגבינות, טבול בביצה ומטוגן בשמן. האמת זה אפילו טעים וחוץ מזה מסורת זו מסורת, אתם יודעים.
ואני חשבתי לי: צריך לסדר את לוח השנה כך שיום כיפור יחול בצמוד לפסח, כדי שנוכל לחזור קצת להקפנו המקוריים.

 

 

 

הרכיבים (כ-12 יחידות):
6 מצות
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1/2 גביע קוטג' או גבינה לבנה
2-3 כפות קצ'קבל מגוררת
2-3 כפות צהובה מגוררת
מלח, פלפל לפח הטעם
2 ביצים טרופות עם מעט מלח ופלפל
שמן לטיגון

 

ההכנה:
מרטיבים היטב את המצות, עוטפים במגבת ומניחים לשעה (או יותר) עד שהן רכות וגמישות.
חותכים את תפוחי האדמה לפלחים בינוניים ומבשליםפ במי מלח עד שהם רכים. מצננים ומועכים במזלג.
מוסיפים את הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחידה.
חותים כל מצה לשניים (לפי החרירים) ומורחים על כל חצי ככף מהמילוי. משטחים כמעט על כל שטח המצה.
מקפלים את השוליים האחד על השני.
טובלים את המצות הממולאות בביצה הטרופה וניחים עם הטפר כלפי מטה על מחבת חמה עם כמות נדיבה של שמן.
מטגנים כמה דקות מכל צד עד הזהבה יפה.

 

הערות:
המתכון הוא די בערך ואפשר לשחק עם כמות/סוגי הגבינות וגם לגוון עם בצל מטוגן או פטריות למשל
מי שרוצה להעלות 10 קילו במכה יכול לאכול את המצות כמו בן זוגי:לחתוך לקוביות להזליף עליהן סירופ סוכר!!!

 

מועדים לשמחה, בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת