00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחם קל

 

אפיית לחם בבית, תמיד הפחידה אותי חששתי שאין לי מספיק ידע בנושא ושרק מקצוענים יכולים לאפות לחם ברמה גבוהה באמצעות תנור האפיה הבייתי. לכן לא ניסיתי והמשכתי לחפש במאפיות ובסופרים אחר הלחם הנחשק אותו יאהבו כל בני הבית כי אחד רצה שהלחם יהיה מקמח מלא, השני רצה שיהיה לחם קל, והשלישי התעקש שרק לא יגיע פרוס ואני נשארתי בהליכי החיפושים....

להפתעתי התשובה לכל הרצונות הנ"ל הגיעה ממקום לא צפוי כלל. וביום הטיול עם חברותי בתערוכת "מבשלים", הגעתי אל דוכן קטן של קמח שטיבל, ועליו היו מסודרים בשורה שלא מביישת כיתת טירונים צייתנים, קמחים שונים מכל הסוגים וביניהם פזורה חיטה לקישוט וכרמיזה למרכיבם המרכזי. לייד הדוכן עמדו שני אנשים צנועים ונחמדים ולאחר שיחה נעימה נתנו לי במתנה קמח קל וגם מתכון, השניים הסבירו לי כי הקמח עדיין לא נמצא בחנויות, אבל הבטיחו שהלחם ייצא לי נהדר ושאחרי הפסח גם אמצא את הקמח בחנויות. הודתי להם על המתנה היפה ועל ההסבר והבטחתי כי אתגבר על חששותי אאפה את הלחם בבית ואדווח על התוצאה.


  

יש לציין כי התערוכה הייתה ממש לפני חג הפסח, כך שלא נותר לי זמן רב להשתהות בהכנת הלחם. ולאחר יומיים שלושה בהם עמד הקמח על השולחן, כפתק תזכורת לזמן ההולך ומתקצר לפני החג, החלטתי לגשת למלאכה.

את הלחם הכנתי לפי המתכון שנתנו לי בקמח שטיבל, עם קצת שינויים בהליכי האפייה. ולאחר שערבבתי חומרים, הוספתי נוזלים, לשתי, התפחתי,לשתי שוב התפחתי שוב, אפיתי (מייד אספר לכם הכל במדוייק) וכשפתחתי את תנור האפיה, אפילו אני הופתעתי.

הלחם היה כל כך יפה ממש כמו במאפייה מקצועית. ולאחר אין סוף תמונות (הרי חייבים להנציח רגע כזה) ולאחר קירורו המלא של הלחם התפנתי גם לטעום את טעמו הנהדר.
וכפי שסיפרתי לכם בהתחלה כאן הבנתי כי תמו חיפושיי אחר הלחם המושלם כי הנה הוא נאפה אצלנו בבית!  

 

אך מאחר ו"אין הנחתום מעיד על עיסתו" הוחלט פה אחד ע"י כל האוכלים, כי זהו הלחם הנבחר! 
(מה שאומר שמעכשיו הוספתי לעצמי ברשימת המטלות הבייתיות, גם את אפיית הלחם)


 

 

               המצרכים:

1 ק"ג קמח שטיבל קל

12 גר' מלח (1 כף)

11 גר' שמרים יבשים (אני השתמשתי בשמרית)

930 גר' מים


 

               ההכנה

 

  • מכניסים למיקסר את כל החומרים היבשים ומפעילים במהירות נמוכה, מוסיפים לאט לאט את המים ומגבירים את מהירות הלישה. ממשיכים בלישה זמן ממושך יותר מהרגיל כ- 15 דקות, עד לקבלת בצק אחיד הומוגני ומפותח.

  • לכסות בניילון נצמד ולהניח להתפחה ראשונה של כחצי שעה.

  • לאחר ההתפחה הראשונה, יש לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולהניח להתפחה נוספת של כ- 10 דקות.

  • לעצב את כיכרות הלחם ולהניח להתפחה שלישית של כשעתיים. 

  • לחמם את התנור לחום של 250 מע', להכניס בתחתית התנור תבנית עם מעט מים, להכניס את הלחם ולאחר 10 דקות אפיה יש להנמיך את החום ל- 180 מע', לעוד כ 40 דקות אפיה.

  • לקרר היטב את הלחם על משטח עץ או רשת התנור, ורק לאחר קרורו המלא של הלחם ניתן לפרוס.


 

              טיפים שלי:

*כ-15 דקות לפני סיום האפיה, להוציא את הלחם מהתבנית ולהניח אותו על רשת התנור, להמשך האפיה.

*ליצירת החריצים העליוניים, יש לגזור מעט עם מספריים במעטפת העליונה של הבצק. ניתן גם לפזר למעלה מעט טימין או שומשום..

*ניתן לאפות את שלושת הכיכרות יחד!!!


 בהצלחה ובתאבון!!



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת