00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

עוגת קרם טעימה לפסח

 

 עוגת קקאו וקרם שוקולד  עוגת קרם לפסח

עוגת 2 צבעים וקרם קפהעוגת קרם לפסח

שתי העוגות מאותו מתכון ,תבחרו לכם להנאתכם בין שתי הגירסאות :-)

המתכון מיועד במקור לרולדה מגולגלת.

העוגה הלבנה:
4 ביצים מופרדות.
4 כפות סוכר.
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה.
כף מיץ לימון.
4 כפות שמן.

מקציפים חלבונים עם סוכר, וכשמתגבש קצף, מוסיפים את כל השאר. הקמח בסוף.

שופכים לתבנית ואופים. העוגה יוצאת נמוכה כמו עוגה של רולדה.
אם רוצים להכין רולדה, מגלגלים את העוגה בתוך מגבת מיד בצאתה מהתנור.

הקרם: במעבד מזון:
ביצה.
3 כפות סוכר
כף קקאו  (או קפה נמס. אבל קקאו טעים יותר. מנסיון)
שליש כוס שמן.
זוהי כמות שתתאים לרולדה אחת, אבל בשביל עוגת קרם כדאי לפחות להכפיל כפול 3 את הכמות. כדי שיספיק גם בין השכבה הראשונה לשניה וגם למעלה.
הקרם בתחילה נוזלי, צריך לשמור במקרר כשעה לפני המריחה. גם אח"כ כדאי לשמור את העוגה הזאת במקרר.

שכבה שניה- עוגה חומה:
אותה עוגה, אבל עם 2 כפות קקאו, ובלי מיץ לימון

אופים את 2 העוגות. מורחים קרם בינהן ומלמעלה, מפזרים אגוזים אם רוצים לקשט.

הערות שלי: מאד יפה שעוגה אחת לבנה ועוגה אחת חומה. אבל בגרסה השניה בה שתי השכבות הן עוגת קקאו. הכנתי בבת אחת כמות מ8 ביצים. חילקתי ל2 תבניות. וכך חסכתי את השלב של לשטוף קערת מקסר ומקצפים ולנגב היטב וכו` וכו`
אמנם כתוב בקרם שאפשר להכין גם עם קפה נמס. אני אכלתי את אותה עוגה בשתי האווריאציות. באותה צלחת.  הקרם קקאו הרבה יותר מוצלח ואמיתי.  הקקאו תורם גם למרקם הנכון של הקרם. לדעתי.
 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת