00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עמוק, עמוק בשוקולד...

 

על חיבתי לשוקולד הצהרתי לא אחת. תעיד על כך גם נבחרת המתוקים שלי כאן (עוגת שוקולד חמה, קאפקייקס שוקולד, חטיף אגוזים מצופה, פודינג וכו...) ואפילו רשומה הומוריסטית מהימים הראשונים של הבלוג "השוקולד הזה". עם הזמן למדתי ששווה ביותר להשקיע בשוקולד עם אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו , אשר מביאים את הקינוחים למרקם וטעם מדהימים ובלתי נשכחים, והמצב רק הולך ומחמיר.
אז נכון, לא מזמן הכנתי פאדג' מעולה, ונכון שבפסח יש עוד המון מתוקים נפלאים, אבל בהתמכרות כמו בהתמכרות: עוד קצת שוקולד, רק ביס קטן.
העוגה הזאת נטולת הקמח (בשל סיבת ברורות) מאוד קלה להכנה והיא בעלת מרקם הכי רך והכי נימוח שאני מכירה. עוגת שוקולד ואגוזים עשירה ומרוכזת בטעמה, מה שנקרא "ישר לווריד".
"מה הוא עושה לה, מה הוא עושה? היא עם פרצוף תמיד כזה"...

 

 

 *מתכון של שני סנדרס-לוי מהמגזין "שף"*

 

המרכיבים(לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ):
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (50 גרם) אבקת קקאו
1/2 כוס (120 מ"ל)מים חמים
1+1/2 כוסות דחוסות (280 גרם) סוכר חום כהה
1/8 כפית מלח
6 ביצים טרופות היטב
1+1/2 כוסות (150 גרם) אגוזי לוז טחונים
לציפוי גנאש השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
3/4 כוס+2 כפות(200 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף ליקר פרנג'ליקו או ברנדי
לעיטור:
200 גרם תותים

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
בסיר קטן שמים את הקקאו, המים, הסוכר, החמאה והשוקולד והמלח ומחממים על להבה נמוכה.
מערבבים מדי פעם, עד שהשוקולד והחמאה נמסים.
מסירים מהכיריים ומצננים 20 דקות, עד שהעיסה פושרת.
מוסיפים פנימה את הביצים הטרופות והאגוזים הטחונים ומערבבים לעיסה אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים כשעה-שעה ורבע- בודקים עם קיסם אחרי 40 דקות, מהרגע שהוא יבש יש לאפת 20 דקות נוספות.
מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
מוציאים את העוגה מהתבנית וניחים ע"ג רשת, אשר מונחת על תבנית או מגש.
מכינים את הגנאש: בסיר קטן מחממים את השמנת ומביאים לסף רתיחה (אפשר גם בכלי מתאים במיקרוגל).
יוצקים את השמנת על השוקולד הקצוץ ומשאירים כמה דקות. מערבבים למרקם אחיד.
מוסיפים את הליקר ומערבבים.
יוצקים את הגנאש על העוגה ומניחים לו לגלוש ולצפות את כולה(המגש יקלוט את העודפים).
מעבירים את העוגה לצלחת הגשה,פורסים את התותים לאורכם לפרוסות דקות בעובי של כ-2 מילימטר ומצמידים אתהפקוסות מסביב לעוגה.
מגישים או מאחסנים במקרר עד למועד ההגשה.

 

*שומרים במקרר כ-4 ימים. ניתן להקפיא את העוגה ללא הציפוי והתותים לחודשיים לפני ההגשה. כשרוצים מפשירים במקרר, מצפים ומגישים*

 

הערות:
אנחנו הכנו את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמית, זמן האפיה היה שעה.
לא נותרו לנו תותים במצב ראוי, לכן אכלנו בלי. אבל לא מומלץ לוותר מפני שהחמיצות שלהם יוצרת ניגוד נהדר עם העוגה המתוקה
אם מוותרים על התותים, כדאי מאוד להגיש לצד העוגה רוטב פירות יער או דובדבנים חמוצים

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת