00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

כדורי בשר באפונה וארטישוק

כדורי בשר באפונה וארטישוק

 מצרכים:

חצי קילו בשר טחון
כף שום כתוש
צרור פטרוזיליה קצוצה
בצל מגורד גס סחוט 
שתי ביצים
כפית כורכום

כף רסק עגבניות
מלח - פלפל
קמח מצות על פי הצורך כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים - עד חצי כוס בערך
~
שמן זית
בצל קצוץ
גבעול סלרי קצוץ
עשר שיני שום קצוצות
כפית יפה של כורכום
כף פפריקה אדומה
כף מרק עוף
צרור כוסברה קצוץ
שלוש כוסות אפונה קפואה
שקית ארטישוק קפואים - שנים עשר חתיכות בערך
מלח פלפל
מיץ מחצי לימון

הכנה:
לתוך קערה שמים את כל  מצרכי הקציצות
לשים עד ליצירת עיסה הומוגנית 
שומרים במקרר לספיגת הטעמים
~
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שמתחיל להתרכך
מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד מספר דקות
מוסיפים את השום ואת התבלינים ומתגנים תוך ערבוב כ- 5 דקות
מוסיפים את הכוסברה, האפונה ואת הארטישוק ומערבבים היטב
מוסיפים מים עד כיסוי ועוד קצת ואת מיץ הלימון
מבשלים כ- 10 דקות בבעבוע עדין
יוצרים קציצות מעיסת הבשר ושמים אותן בסיר
שומרים על רתיחה קלה כל הזמן כדי שהקציצות לא תתפרקנה
מכסים, מבשלים כ- 50 דקות בערך.....תהנו.....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת