33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוגת גבינה לימונית גם ללא סוכר וגלוטן

עוגת גבינה לימונית גם ללא סוכר וגלוטן

מקור המתכון ממתכון שהכין אהרוני  לעוגת גבינה לימונית עם גבינת שמנת, נמצא פה.
 אני התאמתי את העוגה לצרכי, (דל קלוריות, ללא סוכר וללא גלוטן)
השתמשתי בגבינות רזות , ובפצפוצי אורז במקום הפתי בר. ובתחליפים לסוכר .
שילוב מעולה לגבינה המתקתקה עם חמיצות הלימון 
 מצרכים לתחתית:

½ 2 כוסות פצפוצי אורז
30 גר חמאה מומסת 
½ כפית  דיאטיפ לחלופין 3 כפות סוכר 
לערבב היטב ולשתח על תבנית בקוטר 24 /26 
למילוי: 

4 חלבונים 
¼ כוס כמו סוכר /1/2 כוס סוכר לבן 
להקציף לקצף נוקשה ומבריק.

לערבב בקערת המקסר עם וו גיטרה 

1 כף קליפת לימון
שליש כוס מיץ לימון 
500 גר גבינת שמנת 5%
250 גר גבינה %½ 
½1 כפיות דיאטיפ/ 3/4 כוס סוכר
4 חלמונים
1 כף תמצית וניל
1 גביע יוגורט
4 כפות קורנפלור

לערבב עד קבלת מסה אחידה 
להוסיף את קצף החלבונים למסת הגבינות ולקפל בעדינות עד אחדות.  
יוצקים על התחתית ואופים בחום של 180 מעלות כשעה. מקררים מעט.

לציפוי לימוני: 

שליש כוס מיץ לימון
2 ביצים
1 חלמון
½ כוס כמו סוכר/ חצי כוס סוכר לבן 
50 גר חמאה
1 כף שמנת לבישול 10%
 מחממים את מיץ הלימון. טורפים את הביצים, חלמון וסוכר. יוצקים את הלימון החם אל הביצים ומערבבים.
מחזירים לאש ומבשלים תוך עירבוב כשלוש דקות, עד להסמכה. מערבבים פנימה את החמאה והשמנת ומקררים.
 יוצקים על העוגה הקרה ומקררים.

אותה הגברת בשינוי האדרת
ויתרתי לחלוטין על הלימון ובמקום הקרם הלימוני
הכנתי קרם משמנת 9% עם 3 כפות כמו סוכר וטיפה תמצית וניל יצאה עוגת גבינה ונילית טובה 
בהגשה ניתן לשים חצאי תותים או פירות יער .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת