88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מה עוד נכין ממצות? - עוף ממולא מצות ובשר טחון טעים טעים

24/04/2011

 

מה עוד נכין ממצות? נמלא עוף במצות ונהנה, את המתכון הזה הביאה ריקי הבת שלי והכנו אותו לערב חג. הוא נחל הצלחה גדולה, לא נשאר ממנו פירור. אני מתכוונת לאמץ את המתכון.

מצרכים

  1. 1 עוף שלם מנוקה ושטוף
  2. 3 מצות מפוררות
  3. 2 בצלים קצוצים
  4. 150 גרם בשר בקר טחון
  5. 1/4 כוס שמן
  6. 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  7. מלח לפי הטעם
  8. 1 כפית פלפל שחור
  9. 2 כפות פפריקה מתוקה 

הוראת הכנה: 

להדליק תנור ל-180 מעלות

לחמם מחצית מכמות השמן במחבת, להוסיף את הבצל, להשחים 

להוסיף את המצות לערבב, להוסיף את הבשר ולהמשיך לבשל 5 דקות לערך, להוסיף תבלינים ורק 1 כף מהפפריקה

לבשל את התערובת עוד 5 דקות לערך, זהו, המילוי מוכן, לכבות את הגז ולקרר 

לפזר תפוחי אדמה בתבנית מתאימה ולהכניס את העוף באמצע התבנית

לערבב את יתרת השמן עם יתרת הפפריקה, למרוח את העוף מכל הצדדים גם מבפנים וגם את התפוחי אדמה ולמלא את העוף במילוי שהכנו, להניח את העוף עם החזה למטה

לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעל בנייר כסף ולהכניס לתנור לאפיה של שעה וחצי. לאחר שעה וחצי להוציא את נייר האפיה והכסף ולהשאיר בתנור להשחמה עוד כחצי שעה.

זהו העוף מוכן, לא הספקתי לצלם אותו שלם כפי שיצא מהתנור

 

 



 

 לצפייה בערכים תזונתיים למתכון:

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/811

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת