66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת שוקולד לפסח

בס"ד

 

את המתכון הזה גיליתי נדמה לי לפני כשלוש שנים. בפעם הראשונה שהכנתי אותה "אולצתי" להכין אותה לא פחות משלוש פעמים וכל פעם למישהו אחר. אחותי היתה אז בהריון ואחרי שטעמה ביס אחד ביקשה (והרי אין מסרבים לאשה הרה), הכנתי גם לנו ונדמה לי גם לאחות אחרת שאצלה התארחנו, בקיצור העוגה קצרה מחמאות ומה שכיף בה שהיא קלה להכנה והריח שלה נישא בכל הבית.

מקווה שתהנו גם אתם.

המצרכים:

200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

2/3 כוס שמן אגוזים (אני השתמשתי בקנולה)

3/4 כוס קמח תפו"א או קמח מצה (הכנתי מתפו"א)

2 כפיות אבקת אפיה

קמצוץ מלח

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל (שמתי סוכר וניל אחד)

3/4 כוס אגוזים קצוצים

 

אופן ההכנה:

בסיר קטן ממיסים שוקולד ושמן ביחד תוך כדי ערבוב על אש קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים.

משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בחום של 180 מעלות 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת