44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

"בורקס" של פסח

"בורקס" של פסח

בס"ד

 

זהו מתכון עוד מבית אמא. אין חול מועד שעובר מבלי שהבורקס האלו יוכנו לארוחת הבוקר. אפשר לשחק עם המילוים ולשנות לפי הטעם להכין עם בשר או תפו"א ופטריות, אצלי אוהבים את זה עם גבינות ואבוי לי אם אין אותם.

כשאני שואלת את הילדים מה להכין להם בחג מיד שבה ועולה לה התשובה הזאת , אין מצב חג בלי זה,

אז קבלו את המתכון ושנו את המילוים כראות עיניכם ומקווה שתהנו כמו שאנחנו נהנים ממנו.

המצרכים:

1 אריזה פנימית שלמה של חבילת המצות

1 קופ' גבינה לבנה

100 גרם גבינה מלוחה

3-4 כפות גבינה צהובה מגורדת

קורט מלח

3-4 ביצים

שמן לטיגון קל

 

אופן ההכנה:

לילה קודם לשים את המצות מתחת לברז המים ולהרטיב אותן מכל הכיוונים. לעטוף במגבת מטבח ולהשהות לכל הלילה.

בבוקר יש לבדוק אם הן רטובות וגמישות בצורה שיכולות להתגלגל מבלי להיקרע, במידה ולא להרטיב שוב במעט מים.

בקערה לערבב את כל הגבינות ביחד עם המלח.

להניח את המצות על משטח ישר. לחצות כל מצה לחצי על פי הסימונים שלה.

בכל צד להניח כפית מהמילוי בצד הקרוב אליכם ולגלגל מהצד הקרוב אליכם אל הצד הרחוק להניח על צלחת. להמשיך ככה עם שאר המצות.

לשבור את הביצים לתוך קופ'/קערה מעט עמוקה להוסיף 1 כף של מים ולערבב.

לחמם את השמן במחבת. לטבול כל מצה מגולגלת בביצים ולשים במחבת. לטגן עד לקבלת צבע זהוב ולהוציא לניר סופג.

להגיש חם

 

 

המצרכים ל"בורקס"

מילוי ה"בורקס"

 

 

מחכים לטיגון

 

בורקסים מוכנים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת