00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

כבד קצוץ עם פלפלים קלויים

ביחד עם ריבת הפלפלים המדהימה שהכנתי (בשיא הצניעות היא ממש מדהימה ;) ) הכנתי את הכבד הקצוץ אשר בתוכו שילבתי פלפלים קלויים.
גם עם המתכון הזה שיחקתי קצת והוספתי לו עלי זעתר טריים מהגינה, ואגוזי מלך בשביל המרקם המעניין בפה.
פשוט להכנה! מושקע יותר בהרכבה, ועם ריבת הפלפלים האדומה, אי אפשר שלא להרשים ולקבל מחמאות למכביר.

כבד קצוץ עם פלפלים קלויים
 
מצרכים:
600 גר' כבד עוף
3 בצלים גדולים קצוצים
100 גר' אגוזי מלך
4-5 ענפי טימין/זעתר/אורגינו
2 כפות סילאן
מלח אטלנטי או רגיל
פלפל שחור גרוס (הרבה!)
3 ביצים קשות

3 פלפלים אדומים

אופן ההכנה:
1. את הפלפלים שמים בתבנית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות, תוך כדי סיבובם מידי פעם לקלייה מלאה. (קליפה צרובה בכל הכיוונים)
2. מוציאים את הפלפלים מהתנור וסוגרים את התבנית עם נייר כסף לכ-20 דק'. (כך הקליפה תתקלף בקלות)
3. קולפים את הפלפלים, מנקים מגרעינים ומורידים את העוקץ. לא לשטוף את הפלפלים!!
4. במחבת רחבה ועמוקה מטגנים את הבצלים בשמן זית, טיגון איטי וארוך עד אשר הבצלים הופכים חומים.
5. מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הכבד, מגבירים את האש ומטגנים עד אשר צבעו מתחלף והוא נראה מוכן אך לא יבש! מפלפלים (שימו פלפל שחור בנדיבות), ממליחים מוסיפים את עלי הטימין. מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש.
7. מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון ביחד עם 3 ביצים ואגוזים ומעבדים עד קבלת תערובת אחידה.

להרכבת המנה:
1. מרפדים תבנית ארוכה (אינגליש) בניילון נצמד, מסדרים בתחתית התבנית על גבי הניילון אגוזים ועלי טימין בצורה נאה.
2. שמים בזהירות 1/3 מכמות הכבד על התחתית ומיישרים.
3. על גבי הכבד שמים רצועות של פלפלים אדומים, שוב 1/3 מכמות הכבד, שכבת פלפלים ואת ה-1/3 הנותר.
4. כשכבה אחרונה ניתן שוב לשים שכבת פלפלים.
5. לעטוף עם שולי הניילון הנצמד את החלק העליון ולשלוח לקירור לכמה שעות (עדיף לילה).
6. בהגשה יש להפוך את הכבד על כלי מוארך, להוריד את הניילון הנצמד ולקשט עם הריבה.


עלי זעתר מגינתי  :-)

שילוש מוצלח - כבד, ביצים ואגוזים
 
טוחנים עד לקבלת מרקם משחתי
 
מעטרים את תחתית התבנית בעלים ואגוזים
 
חותכים פלפלים אדומים קלויים לרצועות
 
ומסדרים בשכבות
 
הופכים על צלחת הגשה, מסירים את הניילון, מעטרים בריבה ומגישים
 
 
 
 
 
 
הערות:
* מומלץ לא לשים שכבות מלאות של פלפל קלוי בין שכבת כבד אחת לאחרת, כדי שבהגשה המבנה לא יתפרק.
כששמים רצועות פלפלים, נוצר חיבור בין שכבות הכבד וכך המנה שומרת על צורתה.
* ניתן כמובן להגיש את הכבד עם ריבת הבצל המסורתית אבל ריבת הפלפלים יוצרת עניין וצבע אחרים.
* הכבד הקצוץ אינו עובר הקפאה! ואינו שורד הרבה ימים במקרר. לכן רצוי להכין יום אחד מראש.
* מומלץ לטחון עם הכבד רק חלק מהאגוזים ואת השאר לקצוץ ידנית קיצוץ גס. 

בתאבון והמשך חג שמח

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת