00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ריבת (צ`אטני) פלפלים אדומים

כשתכננו בני המשפחה ואני את התפריט של ליל הסדר, התנדבתי אני להכין את הכבד הקצוץ. אמנם לא נהוג להגיש אותו אצלנו על שולחן החג אבל התחשק לי. אני מאד אוהבת כבד אבל לא מרבה לאכול אותו, את הכבד הקצוץ של אימא שלי אני יכולה לאכול עם כפית ללא הפסקה, אז למה בעצם לא להכין?
מיד כשחשבתי על כבד קצוץ התיישב לי הרעיון של ריבת פלפלים אדומים במקום ריבת הבצל המסורתית. נכון שריבת בצל עם כבד זה שילוב מנצח, אבל אני אוהבת לצאת מהמסגרת ולעשות שילובים קצת אחרים.
חיפשתי ברשת אחר מתכון ולהפתעתי לא מצאתי הרבה כאלה, אלו שכן מצאתי הכילו כמות אדירה של חומץ - כ-50% ממשקל הסוכר!!
התייעצתי עם אורן גירון, מי שמנחה אותי בקורס הקונדיטוריה שאני עושה בימים אלה והבנתי שכך מקובל להכין ריבת פלפלים אבל ניתן להפחית ל-30% מכמות הסוכר.
אני החלטתי להפחית את כמות החומץ באופן משמעותי ולהוסיף לריבה גם טעמים אחרים כמו זנגוויל שמתחבר כאן מצויין ומעט צ`ילי בשביל הפיקנטיות.
יצאה ריבה משגעת - אם בצבע ואם בטעם! משהו שמאד הזכיר לנו רוטב צ`ילי מתוק, אבל יותר טעים :-)..
הריבה נהדרת ככה על מצה או פרוסת לחם טרייה, בשילוב עם אורז לבן, כתוספת לתבשילים וכמובן כתוספת נהדרת לכבד קצוץ.
והמחמאות בערב החג? לא איחרו לבוא!
 
 
ריבת (צ`אטני) פלפלים אדומים

 

מצרכים:

קילו וחצי פלפלים אדומים מנוקים מגרעינים ומעוקץ (כ-7 פלפלים גדולים)

1 כף מלח אטלנטי או רגיל

400 גר` סוכר (2 כוסות מדידה של 250 מ"ל)

100 מ"ל חומץ בן יין לבן

שבבי צ`ילי גרוס

ג`ינג`ר מגורר (כס"מ שורש)

מיץ מחצי  לימון

 

אופן ההכנה:

את הפלפלים יש לטחון במעבד מזון או בבלנדר, טחינה מלאה.

להעביר לסיר עם יתר המרכיבים ולבשל תוך כדי ערבוב מזדמן כשעתיים, עד שהנוזלים מתאדים.

שימו לב - ממש בתחילת הבישול יווצר קצף שיש לכפות ולזרוק.

להעביר לצנצנות מעוקרות ולשמור במקרר.

 

** צנצנות מעוקרות - יש לשים מים רותחים בתוך הצנצנות ובתוך המכסים ולהמתין 5 דק`.

את הריבה הרותחת יש להעביר לצנצנות ממש עד לקצה, לסגור את המכסה ולהעמיד את הצנצנת על ראשה עד שהריבה קרה.

כך תקבלו וואקום והריבה תשמר לזמן ארוך מאד.

 

** מהכמות הנ"ל יוצאות 3 צנצנות בינוניות.

 

 

פלפלים אדומים בשרניים

 

הוספת מלח אטלנטי או רגיל

 

לערבב מידי פעם

 

ולהגיש

 


 

 

 

 

שלי! :-)

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת