00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

סדנה להכנת מדיאס חצילים

המעדן החגגי הזה בא במקורו  על בסיס חצילים וגבינה.

במתכונת הבשרית ראוי להכין אותו יממה מראש כדי שיספוג טעמים.

כמו גם הממולאים,  טעמו של התבשיל משתבח לאחר ששהה לילה במקרר. 

 

המרכיבים

2-3 חצילים קלופים ופרוסים לטבעות

למילית:

חצי ק"ג בשר טחון.

פטרוזיליה קצוצה דק מאוד.

מלח, פלפל גרוס. פפריקה מתוקה.

3 כפות פרורי לחם / קמח מצה

לטיגון:

ביצה טרופה 

פרורי לחם / קמח מצה. 

לרוטב:

2 כפות רסק עגבניות, תבלינים לפי טעם

חצי כוס מים רתוחים

3 שיני שום קצוץ.

 

גרסה נוספת לרוטב: 

   

 עגבניות מבושלות מראש – רסק שאני מכינה ושומרת בקופסאות בפריזר.
 
 

אופן ההכנה:

 

 שוטפים את החצילים ופורסים לטבעות לא דקות.

 

 

מערבבים את כל חמרי המילית לתערובת.

 

 

מניחים על כל טבעת חציל כמות של בשר טחון ומקפידים לעגל בצדדים.


   

מרפדים בפירורי לחם / קמח מצה, טובלים בביצה טרופה ומטגנים.

 

 

מעבירים לתבנית  אפיה כאשר כל מרכיבי הרוטב מוכנים כבר בפנים מפזרים את שיני השום הקצוץ.

 

 

מכסים בניר כסף ואופים בחום 200 מעלות עד שעה. אפשר להשחים 5 דקות ללא הניר בסוף האפייה.

 

 

 

בתאבון. 



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת