00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סלט שעועית ירוקה

 

לקראת ארוחות חגיגיות, בהן נפגשים עם המשפחה והחברים, תמיד רוצים לגוון את התפריט, לשנות מעט ולהפתיע.

ובכן בינינו, שעועית ירוקה היא לא הפתעה כלכך גדולה, אבל ההפתעה היא בשילוב הטעמים במראה היפה והמרענן של הסלט וכמובן כל זאת ללא מאמץ גדול מידי (בדיוק כמו שאני אוהבת).

לרוב אני נפגשת עם השעועית הירוקה כשהיא כבר לא כל כך ירוקה, שוחה ברוטב אדום של עגבניות, שגם הוא טעים בהחלט, אך משאיר את השעועית כשחקנית משנה.

בסלט הזה השעועית היא השחקנית הראשית היא משאירה לעצמה את כבודה העצמי, את צבעה היפה וגם את טעמה הטוב, מאחר והיא אינה מתבשלת עד צאת נשמתה.

אז אם גם לכם בא לשנות קצת ולגוון הנה אחת הדרכים לעשות זאת:


 

                      המצרכים:


1 שקית שעועית ירוקה עדינה

2 בצלים סגולים חתוכים לחצאי עיגולים

1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה)

שומשום קלוי

שקדים פרוסים קלויים

רוטב סויה

רוטב צ'ילי מתוק

מלח ופלפל שחור גרוס



      ההכנה:

 

  1. דבר ראשון יש להכין את השעועית לפי הוראות היצרן במיקרו. (תתפלאו אבל זו הדרך הטובה ביותר, במקרה זה, לשמירת הצורה, הצבע, הטעם והערכים התזונתיים של השעועית).

  2. מכניסים 1/2 מכמות השעועית לקערה מוסיפים שתי כפות מים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למיקרו ל- 3 דקות בחום גבוה. לאחר 3 דקות מערבבים מעט ומכניסים למיקרו לעוד 3 דקות. עכשיו לעשות זאת שוב לחצי השני.

  3. במחבת רחבה, עם מעט שמן זית מטגנים מעט את פרוסות הבצל מוסיפים את השעועית ועשבי התיבול מתבלים ברוטב הסויה ורוטב הצ'ילי ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

  4. במחבת יבשה קולים מעט את השומשום והשקדים ומפזרים על השעועית.

  5.  ניתן להגיש את הסלט חם או קר.



 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת