00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

מלבי

 

לפני מספר ימים, כאשר שב בני מיום שטוף שמש וכייף בחוף הים, הוא שיתף אותי בהתלהבות, לאחר שטעם לראשונה מלבי קר!

ההתלהבות של בני מהמאכל, שיש לציין לא כיכב אצלנו בבית, עד אותו היום, הכניסה אותי למצב רוח של עשייה. והחלטתי שאם הילד אהב כלכך את המלבי, אז למה שלא אכין עבורו גם בבית!

מייד הפשלתי שרוולים וכקינוח לארוחת יום השישי הכנתי - מלבי תוצרת בית!!

ובכן אני שמחה לבשר לכם כי מבחן המלבי עבר בהצלחה גדולה. אפילו  יותר מהצפוי, והמחמאות והקולות שהגיעו מכיוונם של הילדים והמסובים סביב שולחני היו של עונג. 

 

יש לציין כי מאותו היום המלבי הוא אורח מאוד מאוד אהוב, רצוי ומקובל בביתי... 

 

 

 

והנה לפניכם המתכון ודרך הכנתו:

 

                 המצרכים:

 

  • 4 כוסות חלב 

  • 1 כוס שמנת מתוקה

  • 100 גר' סוכר 

  • 80 גר' קורנפלור

  • 2-3 טיפות מי ורדים (אני שמתי רק מעל ביחד עם הקישוט)

 

                                * מי שרוצה את המלבי פרווה, יכול להשתמש בחלב קוקוס ושמנת צמחית

 

 

                    ההכנה:

 

  1. בקערה קטנה, מערבבים 1 כוס חלב ואת הקורנפלור עד שלא יהיו גושים ומניחים בצד.

  2. בסיר חסין אש מכניסים את 3 כוסות החלב הנותרות + השמנת המתוקה + הסוכר ומביאים לסף רתיחה. (מי שרוצה יכול להוסיף גם 2 טיפות מי ורדים)

  3. מוסיפים בהדרגה אל הסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים כמה דקות עד הסמכת הבלילה.

  4. מצננים מעט ומוזגים לכוסות ההגשה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון מלא של הקרם והתייצבותו.

  5. לפני ההגשה מוסיפים מעט סירופ מלבי אדום ומקשטים במעט קוקוס ושקדים גרוסים.

 

                                     * ניתן לקשט ולהוסיף בוטנים קצוצים, פיסטוקים קצוצים, תרכיז רימונים תרכיז פטל וכד'...
                                           כל אחד לפי העדפתו ואהבתו... כי
אין סוף לשילובים ולאפשרויות

 

 

 


שיהיה לכם בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת