00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סלט כרובית ופלפלים

 

השבוע לקראת ארוחת ערב החג, ביקשה אותי בת דודתי מתכון טעים למאכל כלשהו של כרובית. בהתחלה חשבתי על פשטידת כרובית קלת הכנה והצעתי לה. אך אז נזכרתי בסלט הכרובית עם הפלפלים הצבעוניים, אותו אפשר להגיש קר או חם בהתאם לטעמכם. 
אני הגשתי אותו קר כתוספת ליד המנה העיקרית. 
זהו סלט קל הכנה המוסיף הרבה צבע  וטעם לארוחה.  


 

              המצרכים:

 

2 כרוביות בגודל בינוני, מפורקות לפרחים.

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות

 שמן זית

טימין

2 קוביות שום כתוש קפוא, או 3-4 שיני שום טריות כתושות

מלח ופלפל 

מעט שקדים פרוסים לקישוט.

 

 

                 לרוטב:

 

1 כפית דבש

2 כפיות רוטב סויה

1 כפית חומץ בלסמי

 


              ההכנה:

 

מכניסים את הכרובית והפלפלים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, שופכים מעל שמן זית ומערבבים טוב טוב. כך שכל הירקות יהיו מצופים בשכבת שמן דקה. (אין צורך להגזים בכמות השמן)

מוסיפים את הטימין, המלח והפלפל ומכניסים לתנור בחום גריל של כ- 230 מע` עד שהכרובית רכה וצבעה זהוב יפה. (יש לערבב מידי פעם כדי שלא יישרף).

מניחים את התבנית לצינון ומעבירים לקערה.

בינתיים מכינים את הרוטב.

מערבבים את כל החומרים יחד, עד שמתקבל רוטב אחיד, מוסיפים לירקות ומערבבים.

לפני ההגשה קולים את השקדים הפרוסים על מחבת יבשה ומפזרים מעל הסלט.

 

 

בתאבון


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת