00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק ירקות מחיתי

לא יודעת אם זה מה שפולה בן גוריון הכינה לאישה, אבל אני קוראת למרק הזה כך כי הוא נראה ממש קוץ' מוץ' כזה. פשוטעים. אפשר לגוונו במה שמתחשק,  וקשה לקלקל אותו. וכל זאת בתנאי שאתם אוהבים מרק מחיתי. אם ברצונכם להדגיש ירק מסוים, הגדילו את הכמות שלו במרק וזהו. את המרקם הסמיך מקבל המרק מהעמילן שבתפוחי אדמה, המשווה לו מרקם מוקרם משהו, ללא שימוש בשמנת. אצלי מאוד אהבו אותו.

הכל התחיל מזה שהבת שלי ביקשה מרק שהכנתי לה אחרי לידת התאומות. קל לעיכול כמו להכנה. אלא שעתה אין היא אחרי לידה, והחלטתי לשבח ולשדרג, וזה מה שיצא.

את הירקות אפשר לחתוך גס, מכיוון שאחרי הבישול, ובעודם חמים בסיר, הממחה הידני עושה את העבודה. 

אז מה אנו צריכים?

סיר גדול/בינוני  ועמוק, תלוי כמובן בכמות שתכינו.

ירקות שאוהבים.

ממחה  ידני. 

מצרכים:

4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות.

5 קישואים יפים ותמימים בקליפתם, חתוכים לשלושה חלקים.

4 גזרים חתוכים לטבעות עבות,

שורש פטרוזיליה  חתוך לפרוסות עבות,

שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות.

3 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות.

2 בצלים בינוניים פרוסים גס, לטבעות.

2-3 שיני שום,

עגבניה גדולה ובשלה, לסמן  בסכין +מעליה .

שמן קנולה לטיגון.

*עלי שמיר לזריה מעל או, למי שמעדיף, פטרוזיליה קצוצה.

אופן הכנה:

בסיר עמוק מחממים שמן קנולה, מטגנים קלות את טבעות הבצל, 

מוסיפים את השום, מקפיצים כדקה, מוסיפים את שאר הירקות, מלבד שמיר או פטרוזיליה, ומקפיצים מידי פעם.

מטגנים כחמש דקות.  מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים שתי כפות גדושות אבקת מרק עוף, (אפשר להוסיף או לגרוע לפי טעמכם).

כף פפריקה אדומה,

פלפל שחור

מלח לפי הצורך.

מבשלים את הירקות עד לריכוך, כ-20-30 דקות . ומכבים.

מוציאים את העגבניה ומסירים את קליפתה . מחזירים לסיר הירקות את העגבניה המקולפת.

בממחה ידני טוחנים את כל הירקות שבסיר יחד עם הנוזלים, בעודם חמים, למרקם הרצוי.

אם סמיך מדי, להוסיף מים רותחים, ולהרתיח יחד כמה דקות.

להוסיף לטחינה אחרונה את עלי השמיר הטרי, או הפטרוזיליה. 

*אפשר להקפיא בקופסה סגורה, ולהפשיר במיקרו.

**נשמר מצויין במקרר בכלי מכוסה,  כארבעה ימים. 

להגיש עם קרוטונים, או בלי כלום.

מרק עשיר, מלא ניחוחות, ומשביע.

להגיש חם.

 

*אפשר לשים שומר, כרובית,  בטטה, ועוד...

*במרק שלי כמו שרשמתי אותו, ירקות השורש נתנו את הטון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת