00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

החרוסת של סבתא רחל

כשאני קוראת למתכון הזה החרוסת של סבתא רחל, אני מתכוונת ל-החרוסת של סבתא רחל. את החרוסת הזו סבתי הפרסייה הכינה והשכילה ללמד את בנותיה וכלותיה ואמי שלמדה את המתכון היטב מכינה אותה כבר שנים ארוכות.

בכל שנה, אימא שלי מכינה כמות אדירה של הטעים טעים הזה ומחלקת לכולנו בצנצנות גדולות. בין היא מארחת את הסדר או לא, על החרוסת הזו, אנחנו לא מוותרים לה.

השנה החלטתי לקחת את המתכון הזה לידיים ולהכין לבד.

מתכון אמרתי?  כששאלתי את אמי למתכון היא נתנה לי כמויות של בערך ו"תראי איך יוצא לך"...

אבל אימא שלי יודעת עם מי יש לה עסק, וכשאני מתחילה לנדנד שאני צריכה את המתכון הנכון והמדויק של סבתא רחל, אימא שלי הולכת למטבח ומתחילה למדוד כמויות.

לשמחתי, המקסימה הזו אכן נכנסה למטבח, הכינה את החרוסת ומדדה כמויות במיוחד בשבילי! מה בשבילי? בשבילכם!! בכדי שאוכל להעלות את זה לכאן וגם אתם תוכלו ליהנות. ואולי אולי, הילדים שלי כשיגדלו ישמחו להכין את אותה חרוסת בדיוק - החרוסת של סבתא רחל ז"ל.

  • אז תודה אמא!! ותודה לסבתא רחל על נכס שיעבור מאם לבת

החרוסת של סבתא רחל

 

מצרכים ואופן ההכנה:

1/2 כוס שקדים (70 גר`)

1/2 כוס אגוזי לוז (70 גר`)

1/2 כוס בוטנים קלויים על מחבת יבשה וקלופים (70 גר`)

1/2 כוס אגוזי מלך (50 גר`)

 

** לטחון את כל מיני האגוזים במעבד מזון עד לקבלת פירורים גסים.

להוציא ממעבד המזון לקערה.

 

1/4 כוס סילאן (כ-3 כפות)

3/4 כוס יין אדום מתוק (המלכים או דומה)

חופן צימוקים

4-5 משמים מיובשים (אני שמתי חופן חמוציות כי לא היו לי משמשים)

1/2 חבילה ממרח תמרים או תמרים בוואקום.

 

** יש להשרות את הצימוקים והמשמש המיובש (או החמוציות) ביין כ-15 דק`

לאחר ההשריה יש להעביר למעבד מזון את כל המרכיבים (סילאן, יין, צימוקים וממרח תמרים) ולעבד עד קבלת תערובת הומוגנית.

להוציא לקערה בה נמצאים האגוזים.

 

1 אגס

1/2 תפוח

1/2 בננה

 

כפית או שתיים קינמון  (*לפי הטעם)

 

לרסק את הפירות ביחד (אפשר גם לגרר במגררת דקה)

 

** להחזיר אל מעבד המזון את כל המרכיבים כולל הפירות, להוסיף קינמון לפי הטעם (בין כפית ל-2 כפיות) ולטחון עד קבלת מרקם משחתי כבד.

 

להעביר לצנצנת אטומה.

 

הערות:

** ניתן לשחק עם מיני האגוזים כפי שאוהבים אך אל תוותרו על הבוטנים!

** אם המרקם סמיך מידי בשבילכם, ניתן להוסיף עוד יין ולהגיע למרקם הרצוי.

** אפשר לוותר על הבננה.

** ניתן לשמור את החרוסת עד עשרה ימים בקירור!

** ניתן לתבל בכמה מסמרי ציפורן טחונים.

 

*** מעולה למרוח על מצה רטובה מעט ולאכול כסנדוויץ`. (כן כן, זה מה שאני אוכלת לארוחת בוקר בפסח!! טעים!!)

*** ואפשר לאכול סתם כך עם כפית.

 

יש לקלות את הבוטנים  על מחבת יבשה 

 

 ולטחון ביחד עם שאר האגוזים

 

להשרות צימוקים, משמש מיובש/חמוציות ביין מתוק לקידוש

 

לקלוף תפוח ואגס ולטחון היטב ביחד עם בננה

 

 לטחון גם את התמרים עם היין והסילאן

 

ואת כל החגיגה המעורבבת היטב לסגור בצנצנת אטומה במקרר.

 

אה, ורצוי להחביא את כל הכפיות בבית.... החרוסת הזו מסוכנת! 

 

 

חג שמח


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת