00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Um Um Um בלוג

הנמל 24 - עסקית משתלמת ואחת המנות הטובות בארץ

הנמל 24 היא מסעדה חיפאית ששמה הטוב יצא למרחקים. בהתחשב במיקומה זה הישג מרשים. בתקופה האחרונה ביקרנו במסעדה פעמיים לארוחה עסקית. העסקית כוללת פתיח, ראשונה ועיקרית - וניתן להוסיף יין או קינוח במחיר מופחת. ברוב העסקיות שנתקלים בהן לאחרונה הראשונה היא סוג של יציאה ידי חובה. במקרה הזה לא רק שהראשונות מכובדות, אלא שגם מנת הפתיח הפתיעה אותנו בגודלה.

לפתיח ניתן לבחור בין מרק היום לסלט ירוק. בחרתי במרק כרובית מעושנת עם פרמזן וציפיתי למרק בכוסית קפוצ'ינו. כנראה שאת הכוסיות השאירו בתל אביב וכאן הגישו קערה שלמה. הנדיבות נעימה, אבל המרק היה תפל מאוד ובכלליות משעמם (תוספת של הרבה מלח שיפרה אותו מעט).

בביקורי השני בחרתי בסלט ירוק - עם גרעינים טעימים ורוטב מצוין, שעדיף להשתמש במעט יותר ממנו.

הזמנו גם גריסיני ומטבלים (3 ש"ח לאדם) הלחמניות הדקיקות יוצאות חמות מהתנור, והמטבלים (חציל קלוי, פלפל לימוני ואיולי עשבי תיבול) טובים. בלט במיוחד האיולי - אמ אמ אמ אמיתי.

ראשונות:

טורטליני אוכף טלה עם ירקות שורש בציר חום. המילוי טוב מאוד, הפסטה מעט עבה מדי. סך הכל מנה נחמדה.

פטה כבדים על בריוש, רביולי כבדים ורוטב טופי. המנה שזיכתה את הנמל 24 בכותרת של הפוסט. הפטה הוא יותר מוס, אבל אם בזבוז הטעויות על השם אחראי לשלמות שהיא המנה הזו - זה בסדר גמור. מוס הכבדים הנימוח מונח בעדינות על פרוסות יפות של בריוש קלוי, עטופות ברוטב טופי אוהב ובין הגבעות החושניות האלו רביולי קטנטנים ודקים שעושים שמח בפה. סלחו לי על הפורנוגרפיה בתיאור המנה, אבל היא שווה את זה. אין בה משהו שלא טעמתי בעבר והשילובים הם קלאסיים, אבל הטעמים והמרקמים יוצרים, במקרה זה, שלמות שנמסה בפה.

חושבים שכבר הבנתם את החושניות? אנסה שוב.

עיקריות:

מניפת אנטריקוט, פאי בצלים, ירקות קלויים ורוטב בורדולז (99 ש"ח) האנטריקוט היה עשוי במידה הנכונה והבשר היה טוב מאוד. פאי הבצלים איננו פאי אלא יותר כמו לחם בצל, חביב מאוד. עם המנה הגיע פירה כמהין וגזר קלוי עם קליפתו, אלו היו טעימים אבל קרים; הסבתי את תשומת ליבה של המלצרית לכך והיא הוציאה במהרה צלחת נפרדת עם התוספות החמות. הגזר היה טעים למרות שהקליפה לא תרמה לו. מנה לא מתחכמת וטובה מאוד.

נתחי פילה לבן, בייקון ופירה ערמונים, קרם אפונה ופטריות (99 ש"ח) הבשר היה עשוי טוב מאוד ובכלל המנה הייתה טובה, אבל בעיניי כמו במקרים רבים של שימוש בבייקון - הוא משתלט על הטעמים. גם כאן כל ביס שטעמתי היה בטעם בייקון, מה שיוצר מנה קצת משעממת. את קרם הערמונים קשה להרגיש מבעד לטעמים האלו. כמות מאוד נדיבה של בשר שכאמור נעשה במיומנות רבה.

גם שתינו גוורצטרמינר (25 ש"ח לכוס בעסקית) וסיידר אגסים (6%, מווסטונס בריטניה) גם הוא ב 25 ש"ח לכוס, שהיו טובים. ללא קשר מציעים לסועדים ללא תשלום מים צוננים בהם קליפות תפוזים ועלים (אם אינני טועה. לא זוכרת בדיוק) או מיץ תפוזים, וממלאים את הכוסות תכופות. ההשקעה הזו, במים למשל, היא מסוג הדברים שמבדילים בין ההרגשה במסעדה שהשירות והטיפול בלקוח בה הוא בסדר, לבין מסעדה שבה מרגישים שחושבים במיוחד על חווית הלקוח.

לקינוחים אחרי התלבטות הזמנו פאי לימון ומרנג איטלקי בליווי סורבה (25 ש"ח) ומוס שוקולד וולרונה בשלושה צבעים, קולי תות וגרנד מרנייה (25 ש"ח) וקיבלנו על חשבון הבית את השלישי, פנקוטה וניל וקרמל הדרים עם מרק פירות יער צלול. שלושת הקינוחים היו נפלאים. ניסיתי לתפוס את המופע האור קולי שכולל מוס הוולרונה (הבערת הגרנד מרנייה בשולחן).

לכל אורך הארוחות השירות היה טוב מאוד. בהחלט שמחנו לגלות את המסעדה ונשמח לחזור אליה, ובמחירים האלו לעסקיות - בהחלט מדובר בארוחה נעימה ומשתלמת, אפילו שהיא אי שם בחיפה.

דירוג: 8.8

הנמל 24, הנמל 24, חיפה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tumor Suppressor אלא אם צויין אחרת