00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

פשטידת עלי סלק / מנגולד


חזרתי מקניות עם חגיגיה של ירקות ירוקים. אני יכולה לכרסם אותם ולשכוח לאכול את האוכל האמיתי... 

הפעם התמוגגתיבחוויה שעלי הסלק יקבלו  ממני תשומת לב שלא הענקתי להם מזמן.

לפשטידה:

חבילת עלי סלק נקיים

2 ביצים

1 קוטג / גבינה לבנה.

כף גדושה שבבי תפוחי אדמה ותבלינים. 

בשלב ראשון רחצתי הייטב את העלים וחלטתי אותם בהדרגה בסיר מים רותחים. 

העברתי למסננת רחבה וניקזתי היטב את הנוזלים שוב ושוב.

על הסלק / המנגולד הוא עלה גדול וירוק כהה, בעל שלד (שִדרה) עבה ובהיר. את השדרה קצצתי וחלטתי ברתיחה של מספר דקות.. 

הורדתי מהלהבה ורק אז הכנסתי את העלים הירוקים לחצי דקה. סננתי הכל.

קרדיט תמונת עלי סלק: מנגולד http://www.mevashlim.com/big_pic.asp?pat=/images/auto/mini/379331_image_500.gif


 

לאחר ניקוז וסחיטת הנוזלים ביד,  עדיין הותרתי במסננת לחצי שעה לערך..

שכן העלים מכילים כמות נוזלים גדולה ולכן יש להגיר נוזלים מספר פעמים. 


לאחר מחצית השעה שהעלים כבר כמעט ללא נוזלים, העברתי לקערה: הוספתי ביצים תבלינים.

לתשומת לב עלי הסלק הם עלים בעלי מליחות יחסית ולכן יש להפחית את כמות המלח בעת הטיבול. 


הוספתי את הגבינה ואת שבבי תפוחי האדמה - בפסח אפשר להשתמש בקמח מצות כמובן. 


ערבבתי את כל החומרים  לעיסה אחת.


ריססתי תבנית פייקס בשמן קנולה 


העברתי את העיסה לתבנית  משומנת והכנסתי לאפייה. 


בתאבון. 

תאמינו לי שהיא טעימה.....

חג שמח

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת