44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קבב ביתי עם תפו"א ועגבניות

בס"ד

 

קבב ביתי טעים מלווה בתפו"א ועגבניות נצלה בתנור ומתקבל עסיסי וטעים להפליא. הקלות שלו גרמה לו להיכנס לרשימת המאכלים לשעת חירום כשאני לא יודעת מה להכין או פשוט כי אין לי כוח/רצון להתעסק יותר מדי במטבח (דבר שקורה לעיתים רחוקות מאוד, אבל קורה), אני תמיד נזכרת בו וכמו שאומרים הוא מציל אותי.

 

המצרכים לקבב:

חצי קילו בשר טחון

1 בצל גדול מגורד

5 שיני שום כתושות

1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה

1 כף כמון

1/2 כפית קינמון

מלח

3 כפות שמן (במידה והבשר לא שמן)

3 כפות מים

 

לתערובת הירקות:

 

3 תפו"א בינונים חצוים ופרוסים לפרוסות דקות

1 בטטה גדולה חצויה ופרוסה לפרוסות דקות

2-3 עגבניות גדולות פרוסות דק

1 בצל גדול פרוס דק

מלח

 1 כף פפריקה מתוקה

5 כפות שמן

 

אופן הכנת הקבב:

לערבב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת הומוגנית.

להעמיד מכוסה במקרר למשך שעה לספיגת טעמים.

 

אופן הכנת הירקות:

להכניס את כל הירקות (מלבד העגבניות) לתבנית,לזרות את התבלינים והשמן ולערבב ביחד כך שכל הירקות מכוסים בשמן ובתבלינים.

ליצור מתערובת הבשר קציצות אליפסיות ולהניח על הירקות במרווחים. במרווח בין קציצה לקציצה להניח פרוסת עגבניה.

לכסות את התבנית בניר כסף ולהכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך שעה.כעבור שעה להוריד את ניר הכסף העליון ולבדוק אם בקציצות שחומות, במידה ולא להוציא את הניר ולתת עוד כמה דקות בתנור ללא כיסוי.

להגיש עם אורז לבן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת