00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

רשימת חיסול או אוכל לא זורקים

לא יודעת איך זה קרה לי. לאט-לאט מבלי שאשים לב הפכתי לבשלנית לא רעה בכלל. אפילו בן זוגי מופתע ממני, הרי בתקופה שעבדתי בקושי התקרבתי למטבח ובפוסטים הראשונים ישר הודעתי שאני אחראית רק על ארוחות בוקר ומרקים. אז כיום אני עושה הכל (הכי אוהבת לחמים) למעט ארוחות הערב ביום שישי שעדיין נשארו תחת השלטון הטורקי (של האיש כמובן:-).
יותר מזה, קיבלתי אומץ לאלתר ולחרוג ממש מהמתכונים, רק על פי רעיון כללי . לפעמים זה מצליח על ההתחלה ולפעמים אני רושמת לי מה לשפר בפעם הבאה.
לקצר סיפור ארוך, אוכל כידוע לא זורקים ולא משנה חמץ או לא צריך למצוא פתרונות יצירתיים. וברשומה הזאת אני מביאה שלוש מנות :שתיים מנצלות מוצרים שראו ימים טובים יותר, ואחת נועדה לצמצום את מאגרי החמץ לקראת החג.

 

אז מה בין רוטב עגבניות מיום קודם, קמח-סולת-קוקוס ובננות בשלות מדי? 

 

1. רוטב עגבניות לפסטה שנותר מיותם-התוצאה מאפה מהיר בסגנון קלצונה
(מתנצלת על איכות התמונה, זה מה שקורה שמאלתרים באור המטבח)

הרכיבים לבצק(4 יחידות):
1.5 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 גביע יוגורט 200 מ"ל (או לבן/שמנת חמוצה/גבינה לבנה)
למילוי:
רוטב עגבניות של פסטה
מוצרלה (או צהובה)

מנפים יחד את הקמח עם אבקת האפיה והמלח.
מוסיפים את השמן והיוגורט ומערבבים בקערה עד שמתחיל להתגבש לבצק.
לשים מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
מחלקים ל-4 חלקים שווים ומרדדים לעיגול בעובי כ1/2 ס"מ על משטח מקומח.
מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה, מקפלים ומהדקים היטב.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מושחים היטב בשמן זית ואופים ב190 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה יפה.
מיד לאחר הוצאה מהתנור מושחים שוב בשמן זית.

 

 

2. חיסול חמץ סולת וקמח- התוצאה עוגת סולת קלילה בניחוח תפוזים 


המתכון מוכן ומזומן בבלוג טרי-טרי "שמרית זה לא רק שמרים", אותו הכרתי בזכות "תארזו לנו לקחת" 

 

 

3. בננות אותן אף אחד כבר לא יעז לאכול-התוצאה עוגת שוקולד-בננות מדהימה וממכרת
(כאן אני חייבת כמה תמונות כי מאוד השקעתי :-)

אחד המתכונים המופלאים מתוך בלוג הכי-הכי-הכי "קסמים מתוקים ומענגים"

 

 

יש אם כך, כמה מסקנות: טוב שיש בלוגים נהדרים בהם אפשר להיעזר בכל רגע
                                        טוב לאלתר ולנסות דברים חדשים
                                        טוב לנצל את מה שקיים במזווה/מקרר
                                        וטוב שיש בלוג בו אפשר לחלוק חוויות 

 

בהצלחה, בתיאבון והמשך יום נפלא!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת