33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל ודברים טובים

פסח בפתח ולא להיות במתח

17/04/2011
 

מבחר מתכונים לפסח, ועל הדרך עוד תוספת קלילה לשולחן החג...


 פילה סלמון אפוי בתיבול אקזוטי
 

 

 
קרפיון בנוסח מרוקאי





פורל אפוי בנייר כסף



אמנון במרינדה וטימין





דג מרוקאי ברוטב עגבניות מעולה




מרק ירקות ועצמות מוח




שוק כבש במרינדה אפוי בתנור




לשון ביין וזיתים




יום הולדת לתפוז הגדול מכולם




גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין




חלת חצילים




סלט סלק וגזר מזוגג בחומץ בלסמי




סלט קולרבי מאודה




סלט גזר מרוקאי





מציות פסח לבביות




סלט עגבניות שרי ובצל סגול




סלט חצילים ופטריות




לקינוח: כדורי קוקוס




ועוד מנת תוספת על הדרך....
קולרבי ולפת עכשיו יש בשווקים בשפע. לקחתי ירקות אלו בתוספת תפוחי אדמה שאותם יש לכם כל השנה...
ערבבתי אותם בתוך מרינדה מעניינת ויצא תוספת נהדרת.
אומנם קולרבי ולפת יותר מזוהים כתוספת ששמים למרקים שונים,
אבל כאן לקחתי אותם כסלט ירקות אפוי ומתאים לשולחן הפסח.
קל הכנה, ללא הכנות מיוחדות,
גם לצמחוניים שביניכם בודאי ישמחו לאכול מתוספת קלילה זו ולא מכבידה על הבטן...
שבמילא עמוסה בחג זה.
.. 



רוצה לאחל לכולכם חג פסח שמח וכשר, עם הרבה שמחה בלב ובנשמה,
עם הרבה אהבה, מי יתן שנדע שלום ולא מלחמה יותר באזורינו.
מי יתן שגלעד שליט יצא לחרות כבר בפסח זה אמן ואמן !!!
















קולרבי לפת ותפוחי אדמה אפויים ברוטב מתוק חריף

המצרכים:
5 קולרבי קלופים וחתוכים לרבעי פרוסות
2 לפתות חתוכות לרבעי פרוסות
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעי פרוסות


 

לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפיות חרדל דיז`ון
1/2 2 כפות ריבת משמש
3 כפות רוטב צ`ילי חריף
כפית מלח
כפית פלפל שחור


לפיזור מעל הירקות האפויים:
פתיתי פטרוזיליה יבשים


אופן הכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב. אל הקערה מוסיפים את תפוחי האדמה, הלפתות והקולרבי.
מנערים היטב עם הרוטב כך שהכל יכוסה היטב, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה,
מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של
180 מעלות כשעה עם נייר האלומיניום.
מסירים את הנייר וממשיכים לאפות בערך עוד כחצי שעה
כאשר תוך כדי מערבבים בעדינות והופכים בעדינות את הירקות על צידם השני עד להזהבה יפה.
מגישים בתור תוספת ליד מנה בשרית.






           בתיאבון, וחג פסח שמח לכולכם     



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

רשומות אחרונות
בלוג עולמי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל monday אלא אם צויין אחרת