00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרק זוקיני מוקרם

14/04/2011
אם אתם קוראים ותיקים בבלוג, אתם יודעים שמידי פעם התפריט בבית אצלי משתנה בהתאם למה שמביא אתו הצמוד מהשטח. הפעם הגיעה שקית ענקית של קישואי זוקיני קטנים, קשים במידה וטריים טריים.
אם יש קישואים אז צריך לחשוב קישואים!! פשטידה - לא מתקבל בברכה אצל הילדים, פפריקש עם אורז ועגבניות זה נהדר אבל רק אנחנו נאכל ואין סיכוי שהילדים יגעו! אנטיפסטי...שוב הילדים! הרשימה מה לא להכין ארוכה לצערי כך שהחלטתי להכין מרק מוקרם בו הקישואים יהיו בלתי נראים - קרי טחונים בעזרתו החביבה של הבלנדר מוט שלי שמלווה אותי כבר 11 שנים בנאמנות.
 
אז נכון שהילדות ראו אותי במטבח וביקשו לעזור בחיתוך הקישואים, ואני הלו רציתי להכניס אותם למרק ללא ידיעתן, אבל הן יודעות שאצלנו ליד השולחן לא אומרים "לא" לפני שטועמים! וזהו, פה הייתה הטעות הגדולה שלי! הן טעמו וגם הקטן טעם וכל אחד מהם ביקש מנה נוספת, ואח"כ עוד אחת והמרק חוסל עד תום!   הם כבר הודיעו לי שבגלל שיש כ"כ הרבה קישואים אז שאכין נגלה נוספת.
 
תגידו לי אתם - יש עונג גדול מזה?
 
מרק זוקיני מוקרם
 
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
6-7 קישואי זוקיני קטנים (כ-400 גר`)
2 תפ"א חתוכים לקוביות (רצוי דזירה)
3 שיני שום קצוצות
3-4 ענפי טימין או 2 כפות טימין יבש
1/3 כפית פלפל לבן
2 כפיות מלח ים אטלנטי (או ככפית וחצי מלח רגיל)
אגוז מוסקט
1 מיכל שמנת מתוקה 10% (או יותר)
 
להגשה:
גבינת קשקבל או תום מגוררת
 
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול (4 ליטר) יש לטגן את הבצל במעט שמן זית עד הזהבה.
2. להוסיף את השום והקישואים לערבב ולהמשיך לטגן  עד שהקישואים מעט נצרבים.
3. להוסיף מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ מתחת לקצה הסיר, לסגור מכסה ולהביא לרתיחה.
4. לתבל באגוז מוסקט, מלח, פלפל לבן וטימין ולבשל עד שהירקות מתרככים.
5. בעזרת בלנדר מוט יש לטחון את המרק, להוסיף שמנת מתוקה ולהביא לרתיחה נוספת.
6. לאחר כ-5 דק` בישול תקנו תיבול וכבו את האש.
 
מומלץ להגיש עם גבינת קשקבל או תום מגוררת מעל.
 
 
 
 
 
מלח ים אטלנטי
 
המרק לפני טחינתו
 
הוספת שמנת מתוקה - אפשר בהחלט 10% שומן
 
 
 
גבינת קממבר, תום וקשקבל - פזרו מעל המרק מעט קשקבל או תום מגוררת ותתענגו.
 
 
הערות:
*המרק יוצא סמיך במידה. אם אתם אוהבים אותו ממש סמיך הוסיפו עוד ירקות (תפ"א וגם קישואים).
* מומלץ להכין יום מראש! טעם המרק רק משתבח במקרר.
* אם אתם לא משיגים זוקיני, ניתן להכין את המרק מקישואים רגילים רק השתדלו שיהיו טריים וקשים וללא הרבה גרעינים.

 
 
בתאבון
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
בדיוק לפני שנה פרסמתי כאן פוסט עם 20 מתכונים מתוקים לפסח.
אתם מוזמנים לבקר שם שוב ולקבל רעיונות מתוקים וטעימים.
 
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1659613
 
 
חג שמח
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת