00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

דינג דונג

תעוזת כשרות – תפריט חדשני וטאפס בר חדש בדן אכדיה.

                                                 


פעם, בימים הראשונים של הקולינריה, כשרצינו להגיד על מסעדה שהאוכל שלה לא מוצלח, אמרנו ש"יש בה אוכל של בית מלון"... אוכל של בית מלון היה ה-מודל לבישול שמרני ומשעמם . לשמחתנו, הזמנים השתנו, שוק הקולינריה בארץ עבר מהפך של ממש ובתי המלון לא שקטו על השמרים ועדכנו את המטבחים בהתאם. עבור מלון בארץ הקודש, זאת משימה קשה במיוחד, שכן עליו לשמור גם על הכשרות, שמטרפדת את השימוש בכמה מוטיבים בסיסיים בבישול הבינלאומי, שלא נפרט כאן מחמת הצניעות...

רשת מלונות דן הייתה והנה נושאת הדגל בכל מה שקשור לאיכות מלונאית בארץ: איכות השירות, איכות האוכל, איכות החדרים ובכלל – לוקסוס היה והנו שם נרדף למלונות דן. אני זוכרת, בצעירותי, כשעוד לא ידעו בארץ לבטא "אנטרקוט" או "סינטה", יכולת למצוא אותם, למשל, בתפריט של הגריל-רום המדהים בדן כרמל. וכשרצית להשוויץ ברמת האוכל בארץ, לקחת את האורחים מחו"ל לאחת המסעדות במלונות דן, וידעת שאתה הולך על בטוח...

מלון דן אכדיה, האח הותיק והאקסלוסיבי של הרשת, ממוקם בפינת חמד על חוף הים של הרצליה ומשרה אווירה משפחתית נעימה, חמימה ולבבית. בדן אכדיה החליטו להגביה את הרף הקולינרי עוד יותר והם מציעים מטבח מתקדם וחדשני, בניצוחו של השף הנמרץ והיצירתי אריק פורת. לכבוד פתיחתה המתוכננת של מסעדת טאפס חדשה במלון, על דק עץ אל מול הים, הוזמנו ה"בלוגרים הקולינריים" לערב מיוחד, שנוהל ע"י שף פורת. לשף פורת היה חשוב לתאר לנו את התפתחות הבישול במלונות, השימוש בחומרים מוכרים בצורה חדשה והצורך להגיש מנות מסורתיות עם טוויסט של חדשנות, או כדבריו: "מגפילטע-פיש לשוק האיכרים"... הוא גם ציין, שהחלק המרכזי בשינוי ובהתפתחות, הוא המעבר לחומרים אורגניים , שימוש בירקות מיוחדים, נתח קצבים ועוד.

המלון מתגאה במסעדת "אל-בוסתן", המציעה מטבח ים-תיכוני מתוחכם, באווירה מפנקת וייחודית. במסעדה ניתן ליהנות מתפריט מרתק המשלב את מיטב חומרי הגלם המקומיים עם טכניקות בישול מודרניות אשר יוצרות יחד תפריט בעל אמירה ייחודיות באזורנו. את המנות מלווה תפריט יינות ישראליים המציג את מיטב סגנונות ואזורי הגידול בארץ.

 


 

בתמונה, מר עמי הרשטיין מנכ"ל רשת מלונות דן, מר דני שניידר מנכ"ל מלון דן אכדיה הרצליה,  אריק פורת שף מלון דן אכדיה הרצליה.

בחלקו הראשון של הערב הוגשו לנו מנות טאפס קטנות ומרתקות, שלוו בבר משקאות עשיר, כשכל זה נערך מול השקיעה הרומנטית. ללא ספק, פתיחה מבטיחה לערב מהנה במיוחד.

מנות הפתיחה המצויינות :

כבד אוז ברוטב פורצ'יני, הוגש בכפות נאות שהונחו על פטריות מיובשות שריחן נישא למרחקים
( הרצנו את המלצר שוב ושוב ולא יכולנו להתנתק מטעמה הממכר של המנה המופלאה הזו..)

פלפל כבוש ממולא בבשר ברוטב טחינה

פופקורן בשמן אריסה חרפרף שהוגש בקונוסים מעץ

    
                                                                  
                                                   


בהמשך חיכתה לנו הפתעה – מצאנו את עצמנו מוזמנים להרכיב בעצמנו מנות טאפס, ממיטב החומרים שמטבח כשר ונועז יכול להציע. שף אריק פורת הדריך אותנו באופן אישי וניצל את האינטימיות שנוצרה, כדי לספר על המלון ועל עצמו כשף המלון, שמאפשר לו מגוון רחב של כיוונים קולינריים, שימוש בחומרי גלם מיוחדים ומשובחים ולא מגביל אותו בתחום או בסגנון מצומצם, כמו שף במסעדה. אריק אוהב להשתמש בחומרי גלם מקומיים וממליץ לנו לגשת ולעשות קניות בשוק האיכרים, שם אפשר למצוא ירקות טריים מסוגים מיוחדים שאין למצוא ברשתות השיווק. בסדנה המפתיעה נפגשנו עם תפו"א סגול, צנון ירוק, מבחר נבטים מיוחדים, שמנים כמו אבוקדו, פיסטוק, זרעי חרדל ועוד מיני ירקות שמעוררים את הדמיון והתיאבון..

   

 


      

  

 


סנדוויץ' תוניסאי, שכלל טונה צרובה, זיתים, דלעת שבושלה בוואקום ועוד מעדנים, שהצטרפו לסנדוויץ'' חלומי!

צלחת של דפי קרפצ'יו פילה עם מבחר שמנים , ירקות ונבטים, מנה רעננה ומשמחת!

היתה גם פינת כיסונים/ קרפלעך,
להמון מטבחים יש גרסאות של הקרפלאך שלהם, חיכו לנו בשולחן הזה כיסונים בסגנון בוכארי (אם אני לא טועה)
כדור בצק אפוי ובתוכו עוף וכיסון מאודה במילוי בשר בקר ובצל
....טעים!

על השולחן ערכו לנו צלחות של סלמון מעושן ואבוקדו, פלפלים אדומים כבושים עם אנשובי ועלי ריחן, טוסונים עם כבד קצוץ וביצה קשה

ארטישוקים צלויים מופלאים שהיגעו הישר מאיטליה.


  

   

פרגיות במרינדה ששופדו באופן מקורי ויוצא דופן על שיפודי שעשויים מקנה סוכר טרי!

פרוסות נתח קצבים עשוי מדוייק , עז טעם ומענג נפרס לעיננו.

   


ולקינוח , צלחת פירות אקזוטיים טריים ומעוררי שמחה

צלחת מקרונים וקונחיות שוקולד במילוי מחית פירות יער

עוגת ספוג עם תותים טריים וכדור סורבה "רוזטה" שקדים

כוסית של נתחי פילה תפוז במיץ פסיפלורה.

                            

   


תודה למלון דן אכדיה ולשף אריק פורת על ערב מהנה וטעים, על איכות שניכרה בכל פרט , על אירוח ברמה של 5 כוכבים !



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מיה שטרן אלא אם צויין אחרת