00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פאדג` שלוש פעמים כי טוב

 

לא סוד שהרגלי הבישול שלי לא תמיד שגרתיים :-) מתכונים חדשים לגמרי, חומרי גלם הזויים-משהו ולעיתים שילובים לא מקובלים. לרוב יצר הסקרנות בא על סיפוקו עם הנסיונות וכיבוש היעדים הבלתי מוכרים אך לפעמים אני נשארת עם דברים אקזוטיים שאין להם שימוש (כמו קמח טפיוקה למשל). כך נתקעתי לי עם רוב תכולת הצנצנת של דובדבנים בסירופ, אחרי שלמתכון המקורי של סקונס היה צריך רק 1/2 כוס.
אז מה עושים? התעצלתי לחפש ברשת, לכן הפנתי את השאלה לפורום האוכל החלבי כאן בתפוז וכמעט מייד קיבלתי מענה בצורת 4 מתכונים מעולים ומיוחדים כל אחד בדרכו. מתוכם בחרתי עוגת הפאדג' שוקולד עם דובדבנים חמוצים , מתכון ותיק מאפריל 2008 מתוך הבלוג הנהדר "משהו טוב" של danam20. אז זכיתי שלוש פעמים: פגשתי בלוג טעים-טעים, ניסיתי מתכון חדש (שבמקרה גם כשר לפסח) והכנתי קינוח ממכר עם הדובדבנים החמוצים. שיחק לי המזל, לא?

 

 

לחצו כאן למתכון המקורי של עוגת פאדג' שוקולד עם דובדבנים

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק או 8 תבניות מאפינס גדולות):
125 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי 56-60% מוצקי קקאו)
70 גרם חמאה
70 גרם (6 כפות שטוחות) סוכר
2 ביצים מס` 1 או 2
1 חלמון (מביצה מס` 1 או 2)
50 גרם (4 כפות) סוכר
100 גרם דובדבנים חמוצים מצנצנת (או קפואים ומופשרים היטב), מסוננים היטב
80 גרם (1 כוס לא דחוסה) אבקת שקדים (שקדים טחונים דק)
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
30 מ"ל (2 כפות) שמן קנולה

 
לציפוי גנאש שוקולד:
70 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ דק
70 גרם שמנת מתוקה
 
 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה/מחמאה מומסת או שמן קנולה.

2. ממיסים בבאן מארי את השוקולד, החמאה והסוכר (70 גרם). מערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת קרם חלק. מסירים מן האש ומצננים מעט (כ-10 דקות).

3. במקביל מקציפים בקערה את הביצים, החלמון והסוכר(50 גרם) עד לקבלת עיסה מעט תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת השקדים ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה חלקה.

4. יוצקים את מסת השוקולד לקערה ובה קציפת הביצים ומערבבים בעזרת מרית, עד לקבלת עיסה חלקה.

5. מוסיפים שמן קנולה ודובדבנים ומערבבים בעזרת מרית.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 48-58 דקות  או עד שדפנות העוגה נראות יציבות והמרכז מעט לח, וקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח אך נקי. מוציאים מן התנור ומצננים.

7. מכינים גנאש שוקולד לציפוי: מניחים שוקולד קצוץ בקערה. מביאים שמנת לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים ברציפות, בעזרת כף עץ או מרית, עד לקבלת קרם נוזלי וחלק.

8. יוצקים את הגנאש על העוגה, מורחים, מצננים כשעתיים במקרר ומגישים.

 

הערות:
ויתרתי על החלמון הנוסף וזה בטח קצת פגע במרקם
מכיוון שהכנתי בתבניות מאפינס לא הוספתי את הדובדבנים בסעיף 5, אלא אחרי שחילקתי לתבניות הטבעתי בכל אחד 4 דובדבנים
גם זמן האפיה התקצר ל-30 דקות בערך (אך כמובן כל תנור ושגעונותיו)
הגנאש כמובן לא נשפך כמו בתמונה, זו נעשה במיוחד כדי ליצור רושם בלתי נשכח :-)

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

נ.ב אם יש לכם מתכונים בהם מעורב קמח טפיוקה, נא ספרו לי :-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת