00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

בצק שמרים קר - מעולה

 

 

את בצק השמרים הזה למדתי מחברה בחדר המורים.

לפני המון שנים, כשיצאנו לטיול השנתי למצדה (שוב למצדה...)

הביאה איתה 4 רולדות שנחטפו עוד בטרם הגענו בערב לאכסניה בערד. 

 המורים, המדריכים, מלווי הנשק והנהגים... כולנו נהננו מטעמה של עוגת שמרים מפנקת. 

מאז אימצתי את הבצק ואני מרבה להשתמש בו לעוגות שמרים שונות:

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים 

2 כוסות חלב

400 גרם חמאה

חצי כוס סוכר 

4 ביצים

מעט מלח

להרתיח את החלב+החמאה ולצנן מעט.  לערבב בקערה את הקמח, הסוכר, הביצים השמרים מעט מלח

להוסיף את החלב הפושר

ללוש  בכף עץ עד יצירת מרקם אחיד של בצק. (מרקם הבצק דליל ואין צורך להוסיף קמח)

לפזר מעל קמח. להכניס את הקערה לשקית ניילון ולאטום (למנוע יבוש). לקרר למשך לילה.

למחרת לחלק לשמונה חלקים מכל 2 חלקים ליצור רולדה .

לרדד כל חלק (שמינית) לעלה, למרוח חמאה רכה ולפזר בנדיבות מהמילוי. 

המילוי:

1 וחצי כוס סוכר

6 כפות קקאו

3 כפות קינמון

כאשר העוגה אפויה, בעודה חמימה, לשפוך סירופ מבושל:

הסירופ:

רבע כוס מים

מיץ מלימון אחד

רבע כוס סוכר.

זהירות זה טעים מאוד... בתאבון. 

התמונות הן מבצק שמרים לחלה שהוצאתי בשניות אלו מהמנור.....(ראו כאן בקוביית מתכונים) 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת