00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

חגיגה ים תיכונית - אבנר לסקין

חגיגה ים תיכונית

אבנר לסקין

הוצאת פן/ידיעות ספרים , 2011

174 עמודים

 

 

 

הספר הזה הוא מסוג הספרים שגורם לי לחשוב על הצטיידות ל מוצרים קבועים במטבח. 

אז אם יש כבר הכל במקפיא עבור מזון אסייתי, והודי, צריך לחשוב גם על ה-ים תיכוני. בעיקרון, יש בבית הכל. אבל אם מתכוונים להכין, צריך שיהיו בבית המון עגבניות, גבינות, שום, תבלינים טריים, שמן זית מובחר, זיתים מסוגים שונים ומה שהיה חסר [לי] אלו זיתי הקלמטה. אז בזמן שהחלטתי להכין את לחם הזיתים והבצל, כשהבצק תפח, והבצל היה על האש, ניגשתי להצטייד בזיתי קלמטה בסופר.

עלעלתי בספר מייד כשהגיע [קיבלתי לסקירה],  והכל בו נראה מאד פשוט וקל להכנה. המתכונים די מוכרים, אבל בכל זאת ישנם כמה שהייתי צריכה את ההוראות המפורטות בשביל לגשת להכין.

היום, תוך כדי שאני מעלעלת בו שוב, ואני רואה את מתכון ה"פיצת בצל" הזו הזכורה לי לטובה, מגיסתי שהיתה מכינה תמיד, החלטתי להכין. ההכנה מאד קלה. בכלל, כייף לעבוד עם בצק שמרים. מצרפת קישור למתכון ותמונה.

 מתכון - לחם בצל וזיתים 

הספר, חגיגה ים תיכונית נכתב על ידי אבנר לסקין, שף וקונדיטור. כל המתכונים מבוססים על מנות ים - תיכוניות קלאסיות.

בספר 9 פרקים: מבוא [מה צריך שיהיה בבית], מתאבנים, מרקים ומנות ראשונות, ירקות וסלטים, פסטה ואורז, דגים, עוף ובשר, לחמים ומאפים, ומנות אחרונות.

כל ההוראות למתכונים מפורטות וברורות. הצילומים מרהיבים. מסוג הצילומים שעושים חשק לקום ולהכין.

נראה שעד לפסח, בטח אכין עוד משהו מהמתכונים ובמיוחד ממדור הלחם : לחם חומוס. 

 

 אבנר לסקין: "במשך השנים הרביתי לטייל במדינות הים התיכון: צרפת, איטליה (ממשפחתה של אשתי למדתי סודות בישול רבים שמקורם בחבל ארץ זה), ספרד ופורטוגל – בכל מקום התבוננתי וספגתי מידע ואווירה. אחר כך גם נסעתי להשתלמויות רבות – למדתי להכין גלידה איטלקית בגלידרייה ברומא, פיצה איטלקית בפיצרייה באיטליה ועוד ועוד. כמו כל שף שגדל באזור הים התיכון, אני מרבה להשתמש בשמן זית ובזיתים (בגינת ביתנו גדל עץ זית, ואני נוהג לקטוף אותם עם ילדי ולכבוש אותם בבית). גם את עשבי התיבול אני מגדל בעצמי ומשתמש כל פעם בעלים טריים שנקטפים בעת הבישול ממש. אני מאוד אוהב ירקות טריים, וחלקם גדלים אצלי בגינה, במגוון צבעים. יש בי אהבה גדולה לעגבניות, ומוכן תמיד להתנסות בזנים חדשים ולצאת עמם להרפתקת בישול חדשה. המתכונים שבספר הזה מבוססים בחלקם על מנות ים תיכוניות קלאסיות, אבל תמיד-תמיד עם טוויסט אישי שלי, כמו תוספות לא צפויות או צורת בישול מעט שונה. מכיוון שאני בן האזור, מצאתי לנכון לספק גם כמה מנות שהן פרי המצאתי...

 הספר באתר ההוצאה

כאן בתמונה: 

לחם בצל וזיתים -שהכנו בבית מהמתכון בספר,  כאשר מחצית "הלחם"  עבור אוהבי הבצל והזיתים והמחצית השניה עבור אלו שמעדיפים עם גבינה צהובה מעל

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת