00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

לחם בצל וזיתים

   חגיגה ים תיכונית - אבנר לסקין (ספר בישול) - חגיגה ים תיכונית - אבנר לסקין - ספר בישול - מתכונים - ספרים - ספרים בגובה העיניים - הוצאת ידיעות ספרים - המלצות ספרים - סקירת ספרים - ביקורת ספרים - ספרים וספרות - ספרות ושירה - ספרי מקור - אילה

 המתכון מהספר "חגיגה ים תיכונית" 

 

לבצק: 130 גרם מים קרים

70 גרם חלב

20 גרם שמרים טריים

20 גרם סוכר

20 גרם שמן זית

2 ביצים גדולות

500 גרם קמח ללחם

10 גרם מלח

קמח נוסף לקימוח.

 

לתערובת בצל וזיתים

1 כף שמן זית כתית מעולה

3-4 בצלים בינוניים פרוסים דק [500 גרם]

1 כפית שום כתוש

2 כפות עלי טימין טריים

1 חבילת פילטיםן של אנשובי בשמן, מסוננים

1 כף צלפים מסוננים וקצוצים

60 גרם זיתים שחורים מגולענים (טאסוס או זיתים מרוקאיים)

 

הכנה:

בקערת מערבל עם קרס לישה שמים את כל חומרי הבצק מלבד המלח, ומפעילים במהירות נמוכה לשלוש דקות. מוסיפים את המלח, ומגבירים למהירות בינונית לעוד 6 דקות. 

להעביר לקערה מקומחת את הבצק לכסות במגבת מטבח ולהשאיר לתפוח למשך שעה.

בנתיים מכינים את תערובת הבצל והזיתים

במחבת גדולה על להבה נמוכה מחממים את שמן הזית ומאדים תוך כדי ערבוב את הבצל, השום ועלי התימין.

מבשלים 40-50 דקות עד להזהבה.

מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר

בתחתית התנור מניחים אבן אפייה מרובעת או לבנת שמוט ומחממים את התנור ל250 מעלות

מעבירים את הבצק למשטח עבודה  מקומח, מחלקים ל - 2 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לצורת כדור. במערוך מקומח  קלות, מרדדים כל כדור לאליפסה באורך 30 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.

על כל אליפסה מפזרים חצי מתערובת הבצל ועליה מניחים את האנשובי, הצלפים והזיתים.

מעבירים את הבצק על אבן האפיה [ או למגש ששמנו עליו נייר אפייה] ואופים 18 דקות. 

חוזרים על הפעולה עם האליפסה השנייה

מגישים חם וטרי 

============

 

ואחרי שהכנו, וטעמו , לפעם הבאה, אני ממליצה למי שאוהב בצל, שיוסיף עוד שני בצלים קצוצים. 

לגבי טעם הבצק. הוא לא יוצא מלוח בכלל, אז שוב למי שאוהב, שיוסיף עוד טיפה. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

==

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת